Gå til indhold
FORSIDEN | KONTAKT OUH | LÆS OP | REN TEKST | PRINT | SITEMAP |
header ouh 1ouh header 2

ForsidepilOm OUHpilDirektion og stabepilDirektionpilnyhederpilFokus på arbejdsklimaet for OUHs jordemødre og de fødendes sikkerhed

Fokus på arbejdsklimaet for OUHs jordemødre og de fødendes sikkerhed

Forholdene for jordemødre og de fødende på OUH er i disse dage genstand for debat på TV2 Fyn.

Arbejdstilsynet var i december på besøg på fødegangen på OUH, hvor både personale og ledelse har fremlagt relevant information om afdelingens arbejdsmiljø. Det har ført til to forslag om påbud. Forslagene er fremlagt til direktionen, som nu skal kommentere dem, og derefter vurderer Arbejdstilsynet, om de skal fremsættes som regulære påbud.

Det ene af de to forslag om påbud er af teknisk karakter og handler om, at medarbejderne er utrygge ved et forældet klokke/ringesystem på fødestuerne. Det andet handler om arbejdspresset på afdelingen, som vurderes til at være meget højt. 

Det er forslaget til påbuddet om travlhed på fødegangen, der i første omgang fangede TV2 Fyns interesse, siden er alarmsystemet også kommet i fokus.

Ledelsen har endnu ikke haft tid til at kommentere på de to mulige påbud, men direktør Kim Brixen påpeger, at sagen har høj prioritet hos ledelsen, der nu vil se nærmere på det konkrete indhold i de varslede påbud.
Ifølge chefjordemoder Anette Lund Frederiksen agerer fødegangens personale meget professionelt i pressede situationer.

- Vi tager udmeldingen fra Arbejdstilsynet meget alvorligt, og vi vil nu se på, hvordan vi kan skabe et bedre flow, så de spidsbelastningssituationer, vi ved, kommer, bliver håndteret bedst muligt, samtidig med, at vi passer godt på vores jordemødre. De er robuste, har en høj faglighed, men vi skal også passe godt på dem, for de håndterer enhver situation, der opstår, så sikkerheden for den fødende altid er i fokus. De giver et hektisk arbejdsmiljø til tider og det skal vi nu kigge nærmere på, siger Anette Lund Frederiksen.
 


Siden er sidst opdateret: 27-04-2016 af Odense Universitetshospital.