Gå til indhold
FORSIDEN | PRINT | SITEMAP |
header ouh 1ouh header 2

OUHs diabetes-ekspertise skal udbredes til Mexico

OUH’s eksperter skal undervise mexicanske læger, sygeplejersker og diætister i, hvordan man diagnosticerer og behandler diabetes.

7 ud af 10 mexicanere er overvægtige, og af samme grund har Mexico, ifølge WHO, verdensrekord i diabetes blandt de 20-79 årige. Omkring hver 10. voksne mexicaner har diabetes, men myndighederne forventer, at tallet er endnu større, fordi mange endnu ikke er diagnosticerede.

Online-undervisning og forskningssamarbejde er omdrejningspunkt for aftalen
Nu skal eksperter fra Københavns Universitet og Endokrinologisk Afdeling M på Odense Universitetshospital hjælpe med at uddanne mexicanske praktiserende læger, sygeplejersker og diætister, så de bliver bedre til at diagnosticere og behandle diabetes. Det skal ske via online-uddannelsesforløb samt seminarer og forskningssamarbejde mellem de danske eksperter og personale fra mexicanske sundhedsvæsen.

Det er indholdet i af en netop underskrevet aftale mellem de mexicanske sundhedsmyndigheder, Odense Universitetshospital og Københavns Universitet. Mexico har ikke lignende aftaler med andre lande.

Knap 1500 sundhedspersoner uddannes i løbet af tre år
I alt 1500 mexicanske sundhedspersoner skal gennemgå et undervisningsforløb i løbet af projektets tre-årige levetid og uddannes til at videreformidle den tilegnede viden til op mod 150.000 mexicanske sundhedsprofessionelle. Novo Nordisk Mexico har tilkendegivet, at de vil finansiere projekter over en treårig periode.
 


Siden er sidst opdateret: 14-04-2016 af Odense Universitetshospital.Tilgængelighedserklæring