Gå til indhold
FORSIDEN | PRINT | SITEMAP |
header ouh 1ouh header 2

Nyheder


Link Nyt OUH-SDU-samarbejde: Center for klinisk kunstig intelligens
CAI-X (Centre for Clinical Artificial Intelligence) skal skabe rammerne for effektivt samarbejde mellem universitet og hospital for at udnytte de mange muligheder inden for kunstig intelligens.
Link OUHs Innovationspulje 2020 uddelt
Odense Universitetshospital har endnu engang uddelt Innovationspuljen på 2 mio. kr. samt en ekstra pulje på 1. mio. kr. til projekter med særligt fokus på covid-19.
Link IT-assistenten åbner på Svendborg Sygehus
Mandag den 21. september åbner IT-assistenten i atriummet på Svendborg Sygehus. Her kan patienter og pårørende få hjælp til de forskellige slags teknologi i sundhedsvæsenet.
Link Ros til OUH-tiltag
Region Syddanmarks digitaliseringsudvalg var begejstrede, da de besøgte IT-assistenten i forhallen på OUH.
Link Telemedicinsk hospiceseng bliver sandsynligvis permanent
Døende og alvorligt syge patienter på Ærø har siden 2018 haft adgang til en telemedicinsk hospiceplads. Nu har CIMT færdiggjort evalueringen af projektet, og på baggrund af den og de efterfølgende tilpasninger, har Region Syddanmarks udvalg for det nære sundhedsvæsen lagt op til, at hospicepladsen nu gøres permanent.
Link OUH LINKS: Strategisk innovation i sundhedsvæsenet
Ny bog om hvordan innovation gribes an på OUH - til inspiration for alle, der arbejder med innovation på sundhedsområdet.
Link CICA forskningscenter indviet
Forskningscenteret CICA skal forske i kamerapiller, som kan erstatte kikkertundersøgelser af tarmen. Torsdag den 17. januar blev centeret indviet.
Link OUH får penge til at udvikle kunstig intelligens til brystkræftdiagnostik
Et nyt projekt, der er forankret på OUH og skal udvikle kunstig intelligens til at vurdere røntgenbilleder i forbindelse med brystkræftdiagnostik, modtager 4,7 mio. kr. fra Region Syddanmarks innovationspulje.
Link Innovationsdag 2019: Videostuegang med pårørende vinder innovationsprisen
Denne uge blev OUH's innovationspris - RAP-prisen, som går til et Relevant og Ambitiøst Påhit - uddelt i forbindelse med den årlige innovationsdag. I år løb Onkologisk Afd. R med sejren for videokonsulteret stuegang med pårørende.
Link Ny professor arbejder for grundig evaluering af ny medicinsk teknologi
Kristian Kidholm fra Odense Universitetshospitals (OUH) enhed for Medicinsk Teknologivurdering er blevet udnævnt til innovationsprofessor på OUH og forskningsleder i Center for Innovativ Medicinsk Teknologi.
Link UCL og OUH fremtidssikrer sundhedsuddannelserne
Fælles ansættelse af innovationskonsulent på tværs af Odense Universitetshospital og UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole skal sikre, at kommende sundhedspersonale bliver klar til udfordringerne på fremtidens hospital.
Link OUHs Innovationspulje 2019 uddelt
Puljens 2 mio. kr er i år uddelt til 10 spændende og nytænkende projekter på hospitalet, som vi ser frem til at følge.
Link Få hjælp til IT på OUH
I IT-assistenten i forhallen på OUH Odense kan du nu få hjælp til IT og digitale sundhedsløsninger. IT-assistenten har åbent hverdage kl. 9-15.
Link Hjemmeophold til for tidligt fødte børn gavner både familier og finanser
Forskningsprojekt om tidligt hjemmeophold af for tidligt fødte børn viser stor tilfredshed hos familierne og en økonomisk gevinst for hospitalet på grund af færre indlæggelsesdage.
Link Strategi 2019-2022: Innovation skal give personalet tid til kerneopgaven
At blive klar til fremtidens sundhedsvæsen kræver innovation allerede i dag. På Odense Universitetshospital (OUH) sikrer den nye innovationsstrategi 2019-2022 retningen for innovationen frem mod Nyt OUH.
Link InnoEvent 2019 - studerende skaber innovation til diabetes-området
Temaet for InnoEvent 2019 er ”Det nære og sammenhængende sundhedsvæsen” med særlig fokus på diabetes, og alle cases er stillet af Steno Diabetes Center Odense.
Link Årsrapport 2018 fra Center for Innovativ Medicinsk Teknologi
I årsrapporten kan man læse om CIMT's mange aktiviteter i det forgangne år, bl.a. er hele 71 artikler blevet udgivet og 8 ph.d.-studier afsluttet
Link Droner skal flyve prøver, udstyr og læger mellem fynske sygehuse
Danmarks første sundhedsdrone-projekt skal afprøve, om droner til logistik kan kan sikre bedre behandling og spare det danske sundhedsvæsen for næsten 200 millioner kroner om året.
Link Dialogmøde om robotteknologi mellem OUH og fynske robotvirksomheder
D. 29. oktober afholdt OUH og Center for Innovativ Medicinsk Teknologi sit første netværksarrangement om robotter i sundhedsvæsenet.
Link Aktiv Patientstøtte gav Brenda trygheden og motivationen tilbage
Diabetes og åreforkalkning gav anledning til både smerter og usikkerhed for 73-årige Brenda Rasmussen. Men nu coaches hun over telefonen af en støttesygeplejerske fra forskningsprojektet Aktiv Patientstøtte – og det har hjulpet.
Link Samarbejdsnetværk med amerikanske universiteter giver værdi for forskere på OUH
OUHs forskere på telemedicin-området er en del af det dansk-amerikanske netværk Transatlantic Telehealth Research Network, og oplever gode synergier i samarbejdet, som giver værdi for både de danske og amerikanske forskere i netværket. Læs her om nogle af de konkrete ting, der foreløbig er kommet ud af samarbejdet.
Link OUH har fået sin første innovationsstrategi
OUH's direktion har i maj 2016 vedtaget hospitalets første strategi for innovation og forskning i ny teknologi. Strategien sætter rammen for hvordan OUH skal fokusere sin innovationsindsats i de kommende år, og udpeger en række strategiske fokusområder, som bl.a. vil blive omdrejnings punkt for den nyligt vedtagne Innovationspulje på OUH.
Link Synpunkt: Innovation kan optimere patientbehandlingen
OUH har fået sin første innovationsstrategi. Patientperspektivet er centralt, og vi skal kunne dokumentere effekten af nye tiltag.

Siden er sidst opdateret: 29-03-2019 af Odense Universitetshospital.Tilgængelighedserklæring