Gå til indhold
FORSIDEN | LÆS OP | REN TEKST | PRINT | SITEMAP |
header ouh 1ouh header 2

Nyheder


Link InnoEvent 2020
I uge 11 dyster 250 odenseanske studerende for 11. år i træk om at finde de bedste og mest innovative løsninger på problemstillinger fra sundhedsvæsenet.
Link CICA forskningscenter indviet
Forskningscenteret CICA skal forske i kamerapiller, som kan erstatte kikkertundersøgelser af tarmen. Torsdag den 17. januar blev centeret indviet.
Link Indvielse af Centre for Clinical Implementation of Capsule Endoscopy (CICA)
Den 16. januar inviterer OUH til indvielse af excellencecenteret for forskning i kamerapiller.
Link OUH får penge til at udvikle kunstig intelligens til brystkræftdiagnostik
Et nyt projekt, der er forankret på OUH og skal udvikle kunstig intelligens til at vurdere røntgenbilleder i forbindelse med brystkræftdiagnostik, modtager 4,7 mio. kr. fra Region Syddanmarks innovationspulje.
Link OUH Svendborg får 7,5 mio. til forskning i kamerapille
Afdeling A på OUH Svendborg skal etablere et forskningscenter med udmærkelsen "Center for Klinisk Excellence" til forskning i mere skånsomme tarmundersøgelser med kamerapiller.
Link Stuegang med pårørende via video vinder OUHs innovationspris
Denne uge blev OUH's innovationspris - RAP-prisen for et Relevant og Ambitiøst Påhit - uddelt i forbindelse med OUH's årlige innovationsdag. Det var Onkologisk afdeling R, der løb med sejren for videokonsulteret stuegang med pårørende.
Link Ny professor arbejder for grundig evaluering af ny medicinsk teknologi
Kristian Kidholm fra Odense Universitetshospitals (OUH) enhed for Medicinsk Teknologivurdering er blevet udnævnt til innovationsprofessor på OUH og forskningsleder i Center for Innovativ Medicinsk Teknologi.
Link OUH søger frivillige til IT-assistenten
Som frivillig ved IT-assistenten kan du hjælpe patienter og pårørende med de digitale til bud på sygehuset og i sundhedsvæsenet, fx apps og videosamtaler.
Link UCL og OUH fremtidssikrer sundhedsuddannelserne
Fælles ansættelse af innovationskonsulent på tværs af Odense Universitetshospital og UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole skal sikre, at kommende sundhedspersonale bliver klar til udfordringerne på fremtidens hospital.
Link OUHs Innovationspulje 2019 uddelt
OUH's Innovationspulje 2019 er uddelt til 10 spændende og nytænkende projekter på hospitalet.
Link Få hjælp til IT på OUH
I IT-assistenten i forhallen på OUH Odense kan du nu få hjælp til IT og digitale sundhedsløsninger. IT-assistenten har åbent hverdage kl. 9-15.
Link Hjemmeophold til for tidligt fødte børn gavner både familier og finanser
Forskningsprojekt om tidligt hjemmeophold af for tidligt fødte børn viser stor tilfredshed hos familierne og en økonomisk gevinst for hospitalet på grund af færre indlæggelsesdage.
Link OUH InnoBooster uddelt til koncept Tag fat
For første gang er OUH’s InnoBooster blevet uddelt til en af vinderne fra årets InnoEvent, så vindergruppen får en ekstra hånd til at arbejde videre med deres ide og teste den i virkeligheden.
Link Innovation skal give personalet tid til kerneopgaven
At blive klar til fremtidens sundhedsvæsen kræver innovation allerede i dag. På Odense Universitetshospital (OUH) sikrer den nye innovationsstrategi 2019-2022 retningen for innovationen frem mod Nyt OUH.
Link Årsrapport 2018 fra Center for Innovativ Medicinsk Teknologi
I årsrapporten kan man læse om CIMT's mange aktiviteter i det forgangne år, bl.a. er hele 71 artikler blevet udgivet og 8 ph.d.-studier afsluttet
Link InnoEvent 2019 - studerende skaber innovation til diabetes-området
Temaet for InnoEvent 2019 er ”Det nære og sammenhængende sundhedsvæsen” med særlig fokus på diabetes, og alle cases er stillet af Steno Diabetes Center Odense.
Link Droner skal flyve prøver, udstyr og læger mellem fynske sygehuse
Danmarks første sundhedsdrone-projekt skal afprøve, om droner til logistik kan kan sikre bedre behandling og spare det danske sundhedsvæsen for næsten 200 millioner kroner om året.
Link Stort engagement til OUHs anden Innovationsdag
Tirsdag d. 27. november samledes mere end 100 af OUH's medarbejdere for at deltage i OUH's Innovationsdag 2018.
Link Kristian Kidholm, MTV-konsulent og forskningsleder til minister-stormøde i Oslo
Emnet var sundhedsteknologi da seks statsministre mødtes i Oslo for at drøfte fremtidens sundhedsvæsen, og derfor var ekspert Kristian Kidholm fra OUH og Center for Innovativ Medicinsk Teknologi inviteret med til at give input til debatten.
Link Telemedicinsk Hospice på Ærø åbner d. 2. november
Med etablering af en telemedicinsk hospiceseng på Ærø Sygehus får borgerne på Ærø nu mulighed for at tilbringe den sidste tid i deres nærmiljø samtidig med at de får specialiseret pleje og behandling.
Link Dialogmøde om robotteknologi mellem OUH og fynske robotvirksomheder
D. 29. oktober afholdt OUH og Center for Innovativ Medicinsk Teknologi sit første netværksarrangement om robotter i sundhedsvæsenet.
Link WHINN 2018-konferencen satte retning for fremtidens sundhedsinnovation
800 deltagere gæstede Odense Congress Center i WHINN-dagene for at blive klogere på hvordan fremtidens sundhedsteknologi ser ud.
Link Forskningseftermiddag i CIMT præsenterede nye forskere og ny forskning
Tirsdag d. 9. oktober afholdt Center for Innovativ Medicinsk Teknologi (CIMT) ved OUH og SDU en forskningseftermiddag med tiltrædelsesforelæsninger fra ind- og udland og præsentation af forskningsresultater fra et udvalg af de multidisciplinære studier i gang i regi af centret.
Link Anne Dichmann Sorknæs udnævnt til Lungeforeningens Helt 2018
Forskningssygeplejerske Anne Dichmann Sorknæs, som er tilknyttet CIMT og OUH, er blevet udnævnt som Lungeforeningens Helt 2018 af Lungeforeningen i Danmark.
Link OUHs Innovationspulje uddelt
Midlerne fra OUH’s Innovationspulje er blevet uddelt for tredje gang. Se alle modtagerne.
Link International anerkendelse til Healthcare DENMARKs rapport om telehealth
OUH er stærkt repræsenteret i to udgivelser fra Healthcare DENMARK om demens og telehealth.
Link OUH-ansatte vinder innovationskonkurrence
​I den forløbne uge blev vinderne af innovationsforløbet Health Tech Innovator på Syddansk Universitet (SDU) kåret.
Link Aktiv Patientstøtte gav Brenda trygheden og motivationen tilbage
Diabetes og åreforkalkning gav anledning til både smerter og usikkerhed for 73-årige Brenda Rasmussen. Men nu coaches hun over telefonen af en støttesygeplejerske fra forskningsprojektet Aktiv Patientstøtte – og det har hjulpet.
Link Gratis foredrag om Big Data in Health med Kevin Dean, gæsteprofessor på SDU
Onsdag d. 26. april kl. 14.30 kan du opleve Kevin Dean dele ud af sine erfaringer med brugen af "big data" i sundhedsvæsenet. Kevin har arbejdet med sundheds-IT og -data i over 15 år og regnes som en af Europas førende eksperter inden for sundhedsinnovation.
Link OUH vært for både en national og international konference i uge 40
Under WHINN 2016 er OUH og CIMT værter for to store konferencer, hvoraf den ene sætter fokus på de danske forskningsresultater fra de nationale telemedicin-projekter, og den anden omhandler innovative løsninger inden for hospitalshygiejne og er organiseret i samarbejde med Klinisk Mikrobiologisk Afdeling på OUH. Læs mere...
Link OUH har fået en innovationsstrategi
OUH's direktion har i maj 2016 vedtaget hospitalets første strategi for innovation og forskning i ny teknologi. Strategien sætter rammen for hvordan OUH skal fokusere sin innovationsindsats i de kommende år, og udpeger en række strategiske fokusområder, som bl.a. vil blive omdrejnings punkt for den nyligt vedtagne Innovationspulje på OUH.
Link Synpunkt: Innovation kan optimere patientbehandlingen
OUH har fået sin første innovationsstrategi. Patientperspektivet er centralt, og vi skal kunne dokumentere effekten af nye tiltag.
Link OUH og Center for Innovativ Medicinsk Teknologi på Folkemødet 2015
CIMT og OUH deltog på Folkemødet 2015 med en stand om telemedicin og sundhedsteknologi, hvor der blev afprøvet nye teknologier, afholdt debatevents og talt om sundhed og teknologi med de mange forbipasserende borgere.

Siden er sidst opdateret: 29-03-2019 af Odense Universitetshospital.