Gå til indhold
FORSIDEN | LÆS OP | REN TEKST | PRINT | SITEMAP |
header ouh 1ouh header 2

MC98 på OUH uden rygmærke

Navnet er MC98. Det lyder lidt som en motorcykelklub, men der var ingen rygmærker at finde til indvielsen af en helt ny sengeafdeling på OUH.

Fredag skabte sengeafsnittene C4 og M1 historie på OUH. Det gik ikke stille af sig. Der blev flyttet senge, patienter, blomster, chokolade, fjernsyn og ….personale. De hele skete professionelt og med et smil på læben. Patienterne opdagede ikke andet denne solrige fredag eftermiddag end at de nu flyttede værelse, og at der overraskende landede et stykke brunsviger på tallerkenen til eftermiddagskaffen.
MC98 høster erfaringer og asfalterer vejen frem mod samdrift på Nyt OUH.

Eftermiddagens indvielse af den nye afdeling MC98 er kulminationen af længere tids forberedelse og begyndelse på en ny epoke frem mod Nyt OUH, hvor samdrift er kernen i den nye drift af sengeafsnittene. Sengeafsnittet har en sengekapacitet på 22 senge samt syv senge i Patienthotellet. De to afdelinger C4 og M1 er valgt til at bane vejen med sammenlægningen, og dermed er det også personalet på MC98, der som ’firstmovers’ må tackle eventuelle ’børnesygdomme’, der måtte opstå under forløbet.

Hurtig proces
Det hele er sket hurtigt. Beslutningen blev truffet 1. december og ledende overlæge  Jens Møller Rasmussen, afd. C og oversygeplejerske Anna Sofie Lillevang, afd. C og M,  er begge imponeret over processen.

- Der har været udfordringer undervejs, og jeg har stor ros til personalet for at have grebet det hele konstruktivt an. Det er en betydelig omvæltning for flere, og alle har bidraget til, at vi kan finde et fælles professionelt arbejdsgrundlag, siger Jens Møller Rasmussen. 

Oversygeplejerske Anna Sofie Lillevang supplerer.

- Vi havde en fælles temadag den 9. april, og her fornemmede jeg helt klart, at der var stor vilje og interesse i at finde frem til et fælles værdigrundlag. Det er afgørende når to kulturer mødes. Heldigvis har vi jo alle samme grunduddannelse. Så er det lettere at finde hinanden, konkluderer Anna Sofie Lillevang.

Fire måneder senere….
Afdelingssygeplejerske Birgitte Christensen har haft nogle travle måneder siden den endelige beslutning om samdrift af de to sengeafsnit blev truffet af direktionen  i december 2015. Hun har haft samtale med hver eneste sygeplejerske og har taget udfordringerne en efter en.

- Der er mange arbejdsgange, som skal harmoniseres i en proces som denne.  Vores arbejde skal organiseres, så vi både har fagspecialister og generalister i de teams vi bygger op. Vi skal vide noget om hinandens fagområder, så vi kan varetage og genkende akutte situationer i aften-, natte- og weekendtimerne, fortæller Birgitte Christensen.

Rockernavnet
Navne kan give anledning til megen uro. Alle skal kunne se sig selv i det nye navn og ikke mindst skal det være logisk for patienterne. Der blev udskrevet en konkurrence blandt personalet, og vindernavnet blev valgt, fordi det levede op til samtlige kriterier.

- Vi var meget glade for vinderforslaget – MC98 – ikke mindst fordi det er godt tænkt, at vores indgangsnummer indgår i navnet. Så er vi nemmere for patienterne at finde. Og vi ved godt, at det lyder lidt som et navn på nogle, der bærer rygmærke, det har vi grinet lidt af, smiler Anna Sofie Lillevang.

MC98
MC98_2
MC98_3
MC98_4
MC98

 


Siden er sidst opdateret: 04-04-2016 af Odense Universitetshospital.