Gå til indhold
FORSIDEN | PRINT | SITEMAP |
header ouh 1ouh header 2
ForsidepilOm OUHpilDirektion og stabepilDirektionenpilnyhederpilNudging i fokus på konference om hospitalshygiejne

Nudging i fokus på konference om hospitalshygiejne

Under overskriften ”Region Syddanmark tager hånd om hygiejnen” mødes omkring 250 hygiejnenøglepersoner og andre fagfolk til hygiejnekonference i Fredericia i morgen. Nudging er et af dagens store temaer.

Hygiejne står højt på dagsordenen på Odense Universitetshospital og i resten af Region Syddanmark. Der er over de seneste år sat mange tiltag i søen, som på hver sin måde højner hygiejnen på de syddanske sygehuse, og som har fokus på personalets indsats på hygiejneområdet.

På konferencenstiller regionen skarpt på, hvordan hygiejnen yderligere kan forbedres. Der er blandt andet indlæg om patienten som smittebærer og indlæg om, hvordan begrebet nudging kan føre til bedre hygiejneadfærd.

Arbejder benhårdt på at forbedre hygiejnen
Peder Jest, der er formand for Infektionshygiejnisk Forum og direktør på Odense Universitetshospital, siger:

- Mellem 8 og 10 procent af alle patienter får en infektion, mens de er indlagt på et dansk sygehus, og det er tal, vi på mange forskellige måder arbejder benhårdt på at få bragt ned. Det handler om rengøring, og det handler om adfærd: Medarbejdernes adfærd såvel som patienternes og de besøgendes adfærd. I den sammenhæng er det oplagt at se på, om vi kan gøre noget nyt, og om nudging kan hjælpe processen på vej.

Konferencen finder sted i Fredericia Messecenter, hvor 250 af regionens hygiejnenøglepersoner - ansvarlige og koordinatorer - har tilmeldt sig. Deltagerne arbejder til dagligt i klinikken, hvor deres opgave er at have fokus på hygiejne.

Fakta:
Der findes flere beskrivelser af, hvad nudging er. Pelle Guldborg Hansen, der taler på konferencen, definerer det således:

Et nudge er et forsøg på at påvirke menneskers valg og adfærd i en forudsigelig retning uden at begrænse deres valgmuligheder eller ændre afgørende ved handlingsalternativernes omkostninger, hvor omkostninger forstås som økonomi, tid, besvær, sociale sanktioner og lignende.

Yderligere oplysninger

  • Direktør Peder Jest, Odense Universitetshospital, mobil 40 82 73 41

Siden er sidst opdateret: 16-03-2016 af Odense Universitetshospital.Tilgængelighedserklæring