Gå til indhold
FORSIDEN | PRINT | SITEMAP |
header ouh 1ouh header 2

ForsidepilForskning, job, uddannelse og samarbejdepilAlmen praksis og OUHpilOUH PraksisNYTpilKursus: Den kroniske smertepatient - teori og praksis

Kursus: Den kroniske smertepatient - teori og praksis

Smertecenter Syd har et stigende udbud af kurser målrettet praktiserende læger. Kurset har haft flere ”kælenavne” under udarbejdelsen, nemlig Tværfaglig smertebehandling i en nøddeskal og Tværfaglig smertebehandling på 10 min. Det var imidlertid lidt for pjattet til et seriøst kursus, men afspejler meget godt, at vi har tilrettelagt kurset med respekt for de vilkår praktiserende læger arbejder indenfor. Patienter, der lider af kroniske smerter kan være en prøvelse for de fleste behandlere, men med relativt få håndgreb kan man få et frugtbart og virkningsfuldt samarbejde med disse patienter.

Fra en deltager på et af de seneste kurser lyder det:

"Kurset kommer godt rundt om den kompleksitet nogle kroniske smertepatient bliver ramt af.  Med en kombination af teorier om    medicinsk behandling og kognitiv terapi kombineret med praktiske øvelser, som kursusdeltagerne afprøver på sig selv, formidles teknikker, der kan anvendes umiddelbart i almen praksis. For mig betød det en øget robusthed til at håndtere og hjælpe den kroniske smertepatient i almen praksis".

"Kurset er tilrettelagt så også den kognitive samtaleteknik bliver anvendelig og brugbar i almen praksis; for mig blev det et yderst brugbart værktøj – både til den kroniske smertepatient men også i forhold til andre patientgrupper".

I opbygningsfasen og ved evaluering af de kurser vi indtil nu har afholdt, har praksiskonsulent Flemming Østerby bidraget ved at sikre, at fokus på de særlige forhold i almen praksis blev holdt. Flemming siger:

"Med mit indgående kendskab til Smertecenter Syd kan jeg anbefale henvisning af kroniske smertepatienter til en helhedsorienteret behandling og vil især gerne understrege den tilbageholdenhed i behandling med opioider, der er fremherskende".

På kurset ”Den kroniske smertepatient – teori og praksis” formidles netop evidensbaseret viden om og rationel håndtering af opioider samt anvendelse af sekundære analgetika og kognitiv terapi som vi alle i almen praksis kan have stor glæde af.

Hvis du er blevet interesseret i at vide mere om kommende kurser kan du klikke her. Eller du kan ringe til AC-medarbejder Karina Berg, Smertecenter Syd: 65413927

Kontaktoplysninger

Gitte Handberg
Specialeansvarlig overlæge
Smertecenter Syd, OUH
Email: gitte.handberg@rsyd.dk
Tlf.: 65413869

Flemming Østerby
Praksiskonsulent for Smertecenter Syd, OUH
Email: flemming.oesterby@dadlnet.dk
Tlf.: 66167750

 

 

 

 


 


Siden er sidst opdateret: 19-03-2016 af Odense Universitetshospital.Tilgængelighedserklæring