Gå til indhold
FORSIDEN | KONTAKT OUH | LÆS OP | REN TEKST | PRINT | SITEMAP |
header ouh 1ouh header 2

P1 Baglandet i Svendborg

Fødeafdelingen i Svendborg har netop haft besøg af journalist Karen Straarup Møller fra DR P1 Baglandet, som har fulgt afdelingens flow og hverdag over et par dage. Det er der kommet tre programmer ud af.

Første afsnit går direkte til emnet med lyden af en fødende kvinde – en stærk auditiv oplevelse, der sætter scenen. Men konceptet bag de tre programmer er mere intuitiv oplysning end drama, hvor Karen Straarup Møller meget nøgternt følger forskellige jordemødre i Svendborg og på en fin måde viser vekselvirkningen mellem de stille perioder og den pludseligt opstået travlhed, der indimellem sætter ind på en fødeafdeling.

Afdelingsjordemoder Lone Kappendrup tog imod Karen Straarup Møller, da hun ankom til afdelingen første gang en tidlig februar morgen. Her blev journalisten introduceret til afdelingen og koblet op med nogle af de jordemødre, der ville være på vagt de følgende dage. Der gik meget kort tid, så var både jordemoder og journalist i fuld gang med arbejdet. Jordemoderen med at hjælpe et barn til verden og journalisten med at dokumentere forløbet. Lone Kappendrup er tilfreds med både forløbet og resultatet.

- Det er min fornemmelse, at de medarbejdere, der har haft Karen med rundt på deres arbejdsdag, har syntes, at det har været dejligt at få lov til at vise deres arbejdsplads frem. Hun var nem at have med rundt og var i det hele taget sød og ordentlig hele vejen igennem, fortæller Lone Kappendrup.

I løbet af de tre programmer følger lytteren en fødsel, der forløber helt normalt og optakten til et akut kejsersnit. Her er journalisten ikke med helt i front, men kun i kulissen bag. Resten af tiden går med at diskutere jobbet som jordemoder, de fødende og også den varslede flytning af afdelingen er oppe at vende. Programmerne kan høres her.
 


Siden er sidst opdateret: 18-02-2016 af Odense Universitetshospital.