Gå til indhold
FORSIDEN | LÆS OP | REN TEKST | PRINT | SITEMAP |

Topfrise til forsiden på www.ouh.dk

OUH-læge får halv million til hjerteforskning

Ann Bøcher Secher Banke OUH

Læge Ann Bøcher Secher Banke, der er ansat som Ph.d-studerende ved Hjertemedicinsk afdeling, Odense Universitets Hospital og Syddansk Universitet, modtog ved Hjerteforeningens årlige legat-uddeling under overværelse af Hendes Kongelige Højhed Kronprinsesse Mary et legat fra Hjerteforeningen og ECCO Walkathon på 500.000 kr til et forskningsprojekt, der skal undersøge hjertemæssige bivirkninger ved behandling for brystkræft.

Brystkræft er den hyppigste kræftform hos kvinder i Danmark. Kemoterapi baseret på stofferne Antracyclin og Trastuzumab har forbedret overlevelsen for denne patientgruppe med mere end 20 procent, men behandlingen har potentielt alvorlige hjertebivirkninger og øger risikoen for udvikling af hjertesvigt.

I sit projekt vil Ann Bøcher Secher Banke tilbyde HER-2 positive brystkræft patienter på Odense Universitetshospital, som skal påbegynde Trastuzumab behandling, en avanceret ultralydsskanning af hjertet og blodprøvetagning med det formål tidligt i behandlingsforløbet at bestemme, hvilke patienter der er i særlig høj risiko for at udvikle hjertebivirkninger.

Ved tidligt at bestemme hvilke patienter, der er i risiko for udvikling af hjertesvigt, vil man kunne fokusere den hjertemæssige overvågning og dermed undgå udviklingen af hjertesvigt eller alternativt kunne behandle det tidligere.


Siden er sidst opdateret: 25-01-2016 af Odense Universitetshospital.