Gå til indhold
FORSIDEN | LÆS OP | REN TEKST | PRINT | SITEMAP |
header ouh 1ouh header 2
ForsidepilOm OUHpilDirektion og stabepilDirektionpilnyhederpilOUH og SDU styrker hjerneforskningen

OUH og SDU styrker hjerneforskningen

Billede af professor i neuroradiologi Goetz Benndorf

Klinisk institut, SDU og OUH har udnævnt Goetz Benndorf til professor i neuroradiologi.

I bestræbelserne på at styrke forskningsområdet inden for hjerneforskningen, er tyske Goetz Benndorf hentet til Odense fra sin seneste ansættelse i USA. Hans speciale er neuroradiologi, det vil sige scanninger af hjernen og nervesystemet.

Ansættelse styrker behandlingen af blodpropper i hjernen
- Med udnævnelsen af Goetz Benndorf får OUH en væsentlig styrkelse af det neuroradiologiske felt og i særdeleshed muligheder for at lave neuroradiologisk intervention, det vil for eksempel sige indgriben i hjernen ved blodpropper,” udtaler direktør Kim Brixen fra OUH.

Institutleder Kirsten Ohm Kyvik fra Klinisk Institut, SDU supplerer: ”Ansættelsen af professor Benndorf får også stor betydning for forskning i området og lægger op til både klinisk og forskningsmæssigt samarbejde med mange andre specialer, som neurologi, psykiatri og karkirurgi.”

Erfaring fra både Tyskland og USA
Goetz Benndorf har arbejdet som neuroradiolog på velrenommerede hospitaler i både Tyskland og USA. Han specialiserede sig i interventionel neuroradiologi, altså operative indgreb i hjernen ved hjælp af scannningsteknikker på Freie Universität i Berlin og var fra 1994 til 2003 forskningsleder ved den kliniske neurointerventionelle klinik på Charité, Humboldt Universitet i Berlin.

Derefter fik Goetz Benndorf et forskningsprofessorat ved ved Baylor College of Medicine i Texas Medical Center, Houston, hvor hans forskningsmæssige indsats blev lagt på forskning omkring udposninger på blodårer i kraniet og anlæggelser af stents (kunstige blodårer) i hjernen.

I det nyoprettede professorat på OUH og SDU skal Goetz Benndorf med hjælp fra ph.d.-studerende lægge en stor del af sin tid i neuroradiologisk forskning med kliniske undersøgelser af patienter, der operativt får fjernet blodpropper i hjernen; altså blodpropper, der ikke kan opløses med blodfortyndende medicin. Sideløbende skal han forske i udvikling af scanningsteknoilogier til påvisning af blodpropper og blødninger i hjernen.
 


Siden er sidst opdateret: 16-12-2015 af Odense Universitetshospital.