Gå til indhold
FORSIDEN | KONTAKT OUH | LÆS OP | REN TEKST | PRINT | SITEMAP |
header ouh 1ouh header 2

SydTelefoni nu også på OUH

Inden sommerferien skal alle OUHs fastnettelefoner være udskiftet med IP- eller mobiltelefoner. Med SydTelefoni kan man ringe internt til regionens øvrige sygehuse og lettere finde regionale kolleger.

De jyske sygehuse bruger det. Hovedparten af det sociale område og de psykiatriske centre bruger, og inden sommerferien i 2016 vil OUH også være overgået til det fællesregionale telefonsystem SydTelefoni.
Matriklen på Ærø har netop foretaget skiftet, mens turen kommer til Svendborg og Nyborg i april, inden Odense kommer på midt i juni.

- Med Sydtelefoni samler vi driften af telefonien ét sted, hvilket gør det muligt at ringe internt i hele regionen, også fra mobiltelefoner. Samtidig bliver det lettere at finde frem til kolleger på regionens øvrige hospitaler, og vi får en anledning til at gennemgå om vi nu også har den rigtige slags telefon til vores forskellige telefonnumre, siger Jens Peter Steensen, direktør og formand for styregruppen for implementering af SydTelefoni på OUH.

Alle fastnetapparater skal udskiftes
Sydtelefoni er internetbåret. Derfor skal alle OUHs fastnetapparater udskiftes med enten et IP-apparat eller en mobiltelefon, alt efter hvad afdelingen har behov for. Overgangen er samtidig en anledning til at rydde op i antallet af telefonnumre:

- På Ærø endte man faktisk med at sløjfe to ud af tre telefonnumre, og selvom der på ingen måde er et krav om at gå så markant til værks, så har hospitalspersonalet i forbindelse med overgangen til Sydtelefoni en opgave i at kortlægge, hvor mange numre afdelingen aktuelt har og vurdere, hvor mange af dem de ønsker at beholde, forklarer projektingeniør Michael Skaarup fra Facilities Management på OUH.

Michael Skaarup er projektleder på indførslen af SydTelefoni på sygehusene på Ærø samt i Svendborg og Nyborg, hvor han i disse uger holder informationsmøder for personalet. Møder som i begyndelsen af januar også kommer til Odense. Rent praktisk udpeger hver afdeling en kontaktperson, der skal stå for at vurdere afdelingens tele-behov.

Lokalnumre får fremover fem cifre
Når SydTelefoni er fuldt implementeret på OUH, vil hver matrikel få et særskilt tal, der sættes ind foran det nuværende firecifrede lokalnummer. Fx vil man fra sommeren 2016 skulle taste 1, hvis man vil ringe til et lokalnummer i Odense, eller taste 2, hvis man ringer til en telefon i Svendborg, Nyborg eller på Ærø. Facilities Management i Odense vil på den måde fremover have lokalnummeret 12904 frem for 2904, mens lokalnummeret til Ærø Sygehus bliver 21400 frem for som nu 1400.

Læs mere om SydTelefoni
 


Siden er sidst opdateret: 04-12-2015 af Odense Universitetshospital.