Gå til indhold
FORSIDEN | PRINT | SITEMAP |
header ouh 1ouh header 2

Stort fald i diabetesrelaterede amputationer

Diabetes

Forbedret diabetes behandling resulterer i en årlig reduktion i fodamputationer blandt diabetespatienter på Fyn på 10 % og en årlig reduktion i amputationer til op under knæet på 15 %.

Professor Henning Beck-Nielsen tilskriver faldet ’Den Fynske Model’, som går ud på at lære diabetikerne selv at tage ansvar for deres behandling. Det lærer de på de såkaldte ’Diabetesskoler’, hvor sundhedspersonalet giver dem kompetencerne til at håndtere deres sygdom.

- Samfundskonsekvensen er millionbesparelser til pensioner, hjemmehjælp og behandling og for den enkelte et langt lettere liv, siger professor Henning Beck-Nielsen, Odense Universitetshospital.

Et dansk forskerteam har i en periode på 16 år set på amputationer - en af de mest alvorlige og invaliderende komplikationer ved sukkersyge. Forbedringerne er markante.

- Resultaterne kan kun forklares ved forbedret diabetesbehandling, forbedret metabolisk kontrol og ændringer i plejen, herunder bedre screening, siger læge, ph.d. Benjamin S. B. Rasmussen, Odense Universitetshospital, der har ledet forskningen. 


Siden er sidst opdateret: 24-11-2015 af Odense Universitetshospital.Tilgængelighedserklæring