Gå til indhold
FORSIDEN | LÆS OP | REN TEKST | PRINT | SITEMAP |
header ouh 1ouh header 2
ForsidepilOm OUHpilDirektion og stabepilDirektionpilnyhederpilHævet beredskab betyder særlig opmærksomhed

Hævet beredskab betyder særlig opmærksomhed

Politiet har nationalt hævet beredskabsniveauet fra ”forhøjet beredskab” til ”markant forhøjet beredskab, og det betyder blandt andet, at nøglepersonerne i OUHs beredskab er blevet orienteret om, at de skal kunne møde med kortere varsel i en periode.
OUH-ansatte bør ikke være bekymrede, men blot lægge mærke til hvis noget ikke passer ind – og læse op på den lokale beredskabsplan.

Politi ksl

Ovenpå terrorangrebene i Paris har det danske politi hævet beredskabsniveauet og beder samtidig om skærpet opmærksomhed på alle de steder, hvor der færdes mange mennesker hver dag.
Derfor skal vi også på OUH holder øje og siger til, hvis personer eller hændelser hos os skiller sig ud fra normalen.

Der er ingen grund til unødig uro, og der er ingen specifik terrortrussel mod OUH. Selvom vi tidligere på OUH har oplevet bombetrusler, har de skyldtes enten alvorlige drengestreger eller psykisk ustabile personer.  Men hver eneste trussel eller unormal hændelse skal vurderes af poltiet, og derfor beder vi om jeres hjælp.

Ifølge politiet skal man særligt være opmærksom på:
 

  • Mistænkelige personer, der ikke kan forklare deres ærinde eller udviser mistænkelig adfærd ved for eksempel at holde udkig eller som går rundt og rekognoscerer.
     
  • Mistænkelige biler, for eksempel gamle kassevogne og lastbiler, der er placeret på steder, hvor vogne ikke plejer at holde.
     
  • Efterladte pakker og tasker, mistænkeligt gravearbejde eller åbentstående vinduer – alt der afviger fra normaltilstanden.


Ser eller hører man noget mistænkeligt, der akut kræver politiets hjælp, det kan for eksempel være en bombetrussel eller en efterladt taske eller bil, skal man  ringe 112.

Informationen skal også informeres, når man har kontaktet politiet om akutte hændelser – men først, når der er ringet til politiet.

Finder man det ikke oplagt at ringe 112, kan man også ringe til informationen via (6541) 3333. De vil derefter advisere Facilities Management og eventuelt politiets vagthavende på 114, som kan hjælpe med vurderingen af den konkrete hændelse.  

Når beredskabsniveauet hæves på landsplan, betyder det også, at politiets lokale beredskabsstab, som sundhedsvæsnet er en del af, er på 2 timers beredskab. Sygehusledelsen har orienteret nøglepersoner i beredskabet om denne forhøjelse og afdelingerne bør kontrollere, at beredskabsplanerne er opdaterede og kendt af personalet. Samtidig har beredskabskomiteen været trådt sammen og drøftet den aktuelle situation.

Politiets hævede beredskabsniveau skal ikke ses som udtryk for, at der er en aktuel trussel mod OUH, og som ansat eller patient kan man fortsat trygt færdes på hospitalet. Både politiet og direktionen ønsker blot at skærpe opmærksomheden, så vi alle sammen passer på hinanden og på de mange patienter og pårørende, der færdes på OUH hver eneste dag.

Med venlig hilsen

På beredskabskomiteens vegne
Jens Peter Steensen
 


Siden er sidst opdateret: 19-11-2015 af Odense Universitetshospital.