Gå til indhold
FORSIDEN | KONTAKT OUH | LÆS OP | REN TEKST | PRINT | SITEMAP |
header ouh 1ouh header 2

Ny ledende overlæge for Medicinsk Afdeling og FAM i Svendborg

Speciallæge, MPM, og ph.d. Michael Dall er fra 1. november 2015 ansat som ledende overlæge for Medicinsk Afdeling M og Fælles Akutmodtagelse (FAM) på Svendborg Sygehus.

Speciallæge, MPM, og ph.d. Michael Dall er fra 1. november 2015 ansat som ledende overlæge for Medicinsk Afdeling M og Fælles Akutmodtagelse (FAM) på Svendborg Sygehus.

Men han har længe været i gang med arbejdet, idet han 1. september 2014 blev konstitueret overlæge for den medicinske afdeling og ved årsskiftet 2014/2015 også blev lægelig chef for akutmodtagelsen.

En af de store opgaver indtil nu har derfor været fusionen mellem den medicinske afdeling og akutmodtagelsen. Samtidig er Svendborg Sygehus midt i et større ombygningsprojekt, og afdelingsledelsen har også skullet håndtere sin del af de økonomiske udfordringer, OUH står over for.

Alligevel har Michael Dall lagt vægt på at bevare forbindelse til det daglige lægearbejde, og han fortsætter derfor med at se patienter en dag hver uge.

Men allerede nu har Michael Dall med baggrund i sine hidtidige erfaringer udpeget de områder, der fremover er væsentlige for den store afdeling i Svendborg.

Det er nødvendigt at anvende kapacitet og faglighed optimalt, blandt andet ved at se nærmere på afdelingens store ambulante aktivitet.

Forskning står stærkt i medicinsk afdeling, men forskningen skal styrkes yderligere med flere forskere og helst med en selvstændig økonomi.

Høj faglighed er nødvendig på vejen hen mod Svendborg Sygehus’ fremtid som specialsygehus. Her er en bred og solid uddannelse af medarbejderne et vigtigt element.

Akutmodtagelsen skal fortsat udvikle sig, både medicinsk men også i forhold til de øvrige specialer, som dagligt behandler deres patienter i FAM.  Samarbejdet vil fortsat være et meget væsentligt omdrejningspunkt.

Michael Dall er uddannet som læge fra Syddansk Universitet i 2002 og blev i 2014 speciallæge i intern medicin: gastroenterologi og hepatologi. Han har desuden en ph.d.-grad og en masteruddannelse i offentlig ledelse fra Syddansk Universitet.

Gennem årene har han sideløbende med ansættelser på sygehuse primært på Fyn haft et mangesidet virke med forskning, undervisning og fagpolitisk arbejde. For eksempel har han i en årrække været medlem af først bestyrelsen hos Yngre Læger og derpå i Lægeforeningen. Her var han blandt andet formand for Lægeforeningens Udvalg for Uddannelse og Forskning samt Lægeforeningens repræsentant i udarbejdelsen af konceptet for de Nationale Kliniske Retningslinjer.

Medicinsk Afdeling M og Fælles Akut Modtagelse på Svendborg Sygehus har tilsammen mere end 400 medarbejdere og et budget på 270 millioner kroner.  Medicinsk Afdeling behandler blandt andet patienter med hjerte/karsygdomme, mave/tarmsygdomme, diabetes, lunge- og gigtsygedomme. Fælles Akutmodtagelse behandler alt fra tilskadekomne i trafikken, brækkede arme og ben til patienter med akutte kirurgiske og medicinske tilstande.


Siden er sidst opdateret: 02-10-2015 af Odense Universitetshospital.Tilgængelighedserklæring