Gå til indhold
FORSIDEN | KONTAKT OUH | LÆS OP | REN TEKST | PRINT | SITEMAP |
header ouh 1ouh header 2

Novo Nordisk-bevillinger til OUH-forskere

Novo-logo

Tre forskere i Endokrinologisk Afdeling M har modtaget store bevillinger fra Novo Nordisk Fondens Nordiske Forskningskomité:
 

Moustapha Kassem M OUH

Professor Moustapha Kassem har modtaget en bevilling på 3.000.000 kr. til projektet ”From stem cell transplantation to in vivo targeting: Studying the physiological role and molecular mechanisms of novel stromal (skeletal) stem cell secreted factors”.

Formålet med projektet er at undersøge de faktorer, som produceres af stamceller og som kan bruges til knogleopbygning. Der vil blive udført en række in vitro og in vivo forsøg ved dyreksperimentelle modeller med henblik på at identificere nye molekyler, som kan bruges i knogleopbygningen til behandling af fx osteoporose og ikke-helende knoglebrud.

Kurt Højlund M OUH

Professor Kurt Højlund har fra Novo Nordisk Fonden modtaget en bevilling på 3.000.000 kr. til studier af insulinresistens, som spiller en væsentlig rolle for udviklingen af type 2 diabetes. På muskelcelle-niveau er insulinresistens forbundet med akkumulering af fedt og dysfunktion af vores forbrændingsanlæg, mitokondrierne. Projektet skal klarlægge mekanismer, som kan forklare disse sammenhænge og bidrage til udvikling af ny medicin, der kan mindske insulinresistens og dermed forebygge og behandle type 2 diabetes.

Morten Munk Frost Nielsen M OUH

Postdoc Morten Frost har fra modtaget en bevilling på 750.000 kr. til en undersøgelse af sukkeromsætningen hos patienter med en sjælden medfødt tilstand, som medfører øget aktivitet i knogledannende celler og dermed voldsomt forøget knoglemasse. Undersøgelsen skal styrke vores viden om sammenhængen mellem knoglerne og kroppens energiomsætning.
 


Siden er sidst opdateret: 02-10-2015 af Odense Universitetshospital.Tilgængelighedserklæring