Gå til indhold
FORSIDEN | LÆS OP | REN TEKST | PRINT | SITEMAP |
header ouh 1ouh header 2
ForsidepilOm OUHpilDirektion og stabepilDirektionpilnyhederpilOdense vært for helt nyt koncept - Week of Health and Innovation

Odense vært for helt nyt koncept - Week of Health and Innovation

I uge 43 afholder Odense for første gang vidensfestivalen Week of Health and Innovation, hvor man for første gang i verden samler alle de store spillere inden for sundhed og velfærdsteknologi på én gang. OUH bidrager med international konference, som ansatte kan deltage på med 20 procents rabat.

 

telemedicin banner ksl
whinn ksl

I uge 43 er Odense vært for en ny sundhedsfestival kaldet WHINN – Week of Health and Innovation. Da omdrejningspunktet er sundhed, indgår OUH tæt i både planlægning og afvikling af mange af aktiviteterne i løbet af ugen, og skal bl.a. tage imod internationale delegationer, der skal besøge hospitalet og lære af vores erfaringer.

OUHs største arrangement i løbet af ugen er den internationale European Telemedicine Conference (ETC) 21-22. oktober, hvor OUH i år er vært. Konferencen har fokus på ny teknologi til hospitaler og til samarbejde mellem hospitaler og øvrige sektorer – og ikke mindst til inddragelse af patienterne selv. På konferencen vil resultater af internationale forskningsprojekter, udvalgt af en videnskabelig komite på baggrund af indsendte abstracts, også blive præsenteret. Flere projekter fra OUH og SDU er blandt de udvalgte.

– Uge 43 bliver en rigtig spændende uge, hvor Odense som de første i verden samler alle de store spillere inden for sundhed og velfærdsteknologi på én gang og skaber synergi og nye netværksmuligheder. For OUH er WHINN en unik mulighed for at vise hvad vi kan og positionere os både nationalt og internationalt, og samtidig få ny viden fra eksperter fra hele verden. Derudover håber vi, at WHINN og vores egne aktiviteter kan bidrage til nye partnerskaber med både offentlige aktører og virksomheder, som kan sikre fortsat udvikling og vækst i brugen af intelligente teknologier på både det nuværende og fremtidens OUH, siger direktør Peder Jest.

Der er tilmeldt flere end 15 events til WHINN, og man forventer at over 2.000 deltagere fra hele verden kommer til Odense i WHINN-ugen. Festivalen, som det bliver kaldt, er en unik mulighed for alle, der arbejder med sundhed og velfærdsteknologi, til at udbygge deres netværk og få ny viden og inspiration til samarbejder og projekter. Se den fulde liste af arrangementer på http://www.whinn.dk/calendar.
OUH-ansatte får 20% rabat på deltagelse i denne konference – henvend jer til innovationskonsulent Lea Bohn på lb@rsyd.dk for at få koden og registreringsinformation.

OUHs største arrangement i løbet af ugen er den årlige konference European Telemedicine Conference (ETC), som afholdes d. 21. og 22. oktober. OUH er en del af den internationale arrangørgruppe, som består af førende europæiske hospitaler og institutioner.

Odense Universitetshospital (OUH) er en af EU's store spillere inden for sundhedsteknologi og leder adskillige tvær-europæiske projekter vedr. telemedicin. Derfor var det naturligt, at OUH indgik i ETC partnerskabet tilbage i 2013, hvor målet var at skabe et forum, hvor institutioner og regioner, der er kommet langt med telemedicin og digitalisering kan udveksle erfaringer.

I år består konferencen både af generelle konference-spor med temaer om mobile sundhedsløsninger, robotteknologi til kirurgi, uddannelse og organisationsforandring, telepsykiatri samt et kig på nye løsninger, der kan blive en del af fremtidens sundhedsvæsen.

Derudover er der to spor, som følger modellen fra kliniske forskningskonferencer, og vil præsentere forskningsprojekter fra hele Europa baseret på åbne "call for abstracts". En international ekspertkomité har udvalgt forskningsprojekter inden for emner som sundhedsøkonomi, kliniske resultater af telemedicinske projekter, patient- og medarbejderperspektiv på telemedicin og studier af klinisk anvendelighed af nye teknologiske løsninger. De udvalgte abstracts bliver publiceret i International Journal of Integrated Care.

Det videnskabelige spor er organiseret af det nationale forskningsprojekt Patient@Home, som OUH spiller en vigtig rolle i.
Se det fulde program for konferencen

I løbet af WHINN er der en lang række events, hvor OUH er involveret. Ud over European Telemedicine Conference, vil OUH være vært for en række besøg af internationale delegationer, som skal rundt i Odense og se eksempler på ny teknologi i drift, og som også lægger vejen forbi OUH.

Samtidig med vores egen konference, afholdes også konferencen Hospital + Innovation, som har fokus på fremtidens sygehuse; både byggerierne i Danmark, brugerdreven udvikling og OPI-samarbejder, og de teknologiske løsninger, som skal være en del af fremtidens sygehuse. Her skal OUH-direktør Peder Jest præsentere forskningsprojektet om brug af kamerapille-teknologi til screening for tarmkræft i samarbejde med Sundhed.dk. Denne konference har fælles åbningssession med European Telemedicine Conference, hvor sundhedsminister Sophie Løhde kommer og åbner de to konferencer, efterfulgt af Regionsrådsformand Stephanie Lose og EU-kommissær Peteris Zilgalvis samt direktør på OUH Peder Jest og Mariann Fischer-Boel, bestyrelsesformand i Healthcare Denmark.

Tirsdag d. 20/10 afholdes 1-dagskonferencen "Technology Innovations: Supporting Integrated Care at Home and in Communities". Denne konference arrangeres af International Foundation for Integrated Care, som i 2017 afholder deres verdenskongres om tværsektorielt sundhedssamarbejde i Odense og derfor 'varmer op' med dette event, hvor resultater fra en række EU-projekter, som OUH og Region Syddanmark er med i, vil blive præsenteret.

I WHINN-ugen afholdes også en mini-version af InnoEvent (link til side som forklarer innoevent: http://cimt.dk/ouhinnovativthospital/innoevent/ ), som OUH og Erhvervsakademiet afholder sammen hvert år, hvor tværfaglige grupper af studerende udvikler prototyper på løsninger baseret på udfordringer i hverdagen, præsenteret af personale på OUH.

Ud over disse større events, vil OUH også være repræsenteret på en række mindre events og til det store networking event onsdag aften, WHINN SPEAK, hvor vi bl.a. skal overrække priser til vinderne af den iværksætter-konkurrence, som indgår som en del af European Telemedicine Conference.


Siden er sidst opdateret: 01-10-2015 af Odense Universitetshospital.