Gå til indhold
FORSIDEN | PRINT | SITEMAP |
header ouh 1ouh header 2

Ansatte podes i forbindelse med MRSA-undersøgelse

Cirka 120 ansatte på VITA bliver i øjeblikket podet for mulig MRSA-smitte. Podningen er en del af den opfølgende undersøgelse af de tilfælde af MRSA, som blev konstateret på hospitalet tidligere i september og august. 

OUH har netop konstateret MRSA hos endnu en patient, som aktuelt er indlagt. Det betyder, at hospitalet i henhold til Sundhedsstyrelsens Vejledning skal håndtere det som et egentligt udbrud og derfor bliver blandt andet alle ansatte på den relevante afdeling nu podet for mulig MRSA-smitte.

Fire patienter, der tidligere på sommeren har været indlagt på OUHs Afsnit O2 og VITA er tidligere blevet konstateret smittet med samme MRSA-undertype. Men da de fire patienter, som alle havde kontakt med hinanden, ikke umiddelbart har haft direkte kontakt med den senest smittede patient, giver det nu anledning til yderligere undersøgelser og skærpede forholdsregler.

Alt personale, som skal podes er blevet informeret direkte.

Omkring 25 pct. af den danske befolkning er raske bærere af stafylokokker i næsen og på huden, og ca. 1 pct. af bærerne har resistente stafylokokker af MRSA‐typen. Fra næsen og huden kan bakterierne spredes og give anledning til infektion.
De, der er i størst risiko for at få alvorlig sygdom forårsaget af MRSA, er mennesker, der i forvejen er syge eller svagelige – fx patienter, hvis immunforsvar er svækket efter en operation. Den fundne MRSA er af typen CC 398, også kendt som svine-MRSA, som også findes hos nogle husdyr.


 


Siden er sidst opdateret: 25-09-2015 af Odense Universitetshospital.Tilgængelighedserklæring