Gå til indhold
FORSIDEN | PRINT | SITEMAP |
header ouh 1ouh header 2

Prinsesse Marie indleder samarbejde med børnehospitalet på OUH

H.K.H. Prinsesse Marie indleder nu et samarbejde med H.C. Andersen Børnehospital på Odense Universitetshospital for at medvirke til at styrke kendskabet til hospitalets arbejde med at behandle børn og unge. Prinsessen vil også deltage i aktiviteter, der skal styrke de positive oplevelser for børnene og deres familier under indlæggelsen.

H.K.H. Prinsesse Marie ved et tidligere besøg på H.C. Andersen Børnehospital. Fotograf: Mikkel Hindhede.
H.K.H. Prinsesse Marie ved et tidligere besøg på H.C. Andersen Børnehospital. Fotograf: Mikkel Hindhede.
Klip på billedet for at se det i fuld størrelse.

På H. C. Andersen Børnehospital på OUH er man både glade for og stolte over, at H.K.H. Prinsesse Marie har sagt ja til at indlede et samarbejde med hospitalet.

– Det vil blive et bredt samarbejde, hvor vi både vil have fokus på at give børnene og deres familier flere gode oplevelser og vil drøfte de nyeste behandlingsmetoder og den nyeste forskning, samtidig med at der vil være fokus på samarbejdet med erhvervslivet i regionen, siger Judith Mølgaard, som er direktør på OUH.

En af udfordringerne på børnehospitalet er at bevare det gode barneliv, selvom man hver dag ser nåle, senge og hospitalskitler i stedet for kammerater og klasselokaler. Det kan være svært at være forælder til børn, som er indlagte i uger og måneder, eller som skal så ofte til behandling, at den almindelige hverdag bliver sat på pause.

– Da Prinsessen var på besøg på hospitalet i august 2013, var det et stort lyspunkt for børnene og deres forældre. Hun var lyttende og opmærksom, og det var en dag, som der blev talt om længe på hospitalet. Prinsessen var interesseret i det arbejde, vi gør for børnene og familierne, og derfor begyndte vi efterfølgende at undersøge, om det var muligt med et samarbejde. Det er nu blevet en realitet, siger Lone Møller, der er oversygeplejerske på børnehospitalet.

Prinsesse Marie har allerede et samarbejde med SDU, og da de to institutioner arbejder helt tæt sammen og har mange medarbejdere, der er ansat begge steder, har det været oplagt at udvide samarbejdet.
– Ved Prinsessens besøg på børnehospitalet oplevede vi, at hun spurgte meget ind til vores arbejde og de resultater, vi skaber for børnene, og vi ser frem til at kunne samarbejde med Prinsessen om at udbrede kendskabet til HC. Andersen Børnehospital, siger Judith Mølgaard.

Yderligere oplysninger:

  • Lone Møller, Oversygeplejerske på H.C. Andersen Børnehospital på OUH : 5139 6811
  • Judith Mølgaard, Direktør på OUH: 2179 2596

Siden er sidst opdateret: 13-12-2016 af Odense Universitetshospital.Tilgængelighedserklæring