Gå til indhold
FORSIDEN | LÆS OP | REN TEKST | PRINT | SITEMAP |

Topfrise til forsiden på www.ouh.dk


ForsidepilPressepilAktuelt og pressemeddelelser

Aktuelt og pressemeddelelser

Genskanninger af halskar på plads
12. november 2018
OUH har nu genskannet alle de patienter, som hospitalet i starten af oktober genindkaldte til en skanning af halskarrene
Læs mere her...

Ny, billigere behandling betyder at Danmark gør klar til at udrydde hepatitis C
29. oktober 2018
Den første november frigives en markant billigere behandling af smitsom leverbetændelse - Hepatitis C. Personer, der tidligere har fået konstateret hepatitis C eller har mistanke om at kunne have sygdommen bør gå til lægen, så de kan få gavn af den nye behandling, hvis de er smittede. Den dag behandlingen frigives, mødes over 100 eksperter, fagpersoner og patientforeninger i Odense for at diskutere, hvordan man bedst kan udrydde Hepatitis C i Danmark.
Læs mere her...
Indlagte børn har lavet musikvideo
22. oktober 2018
"Cool kemo-kids" er titlen på en musikvideo, som syv indlagte børn med kræft har lavet i samarbejde med hospitalsskolen Skolen OUH i september og oktober måned 2018.
Læs mere her...
OUH støtter op om national organdonordag
10. oktober 2018
OUH’s medarbejdere går i dialog med borgerne om organdonation. Det sker som led i national kampagne op med Organdonationsdagen lørdag den 13. oktober.
Læs mere her...
Hjertestarterdag på Svendborg Sygehus
9. oktober 2018
Lær at redde liv 16. oktober
Læs mere her...

Sundhedsminister indvier MR Accelerator på OUH
8. oktober 2018
Færre bivirkninger til strålebehandling og mulighed for at skræddersy strålebehandling til den enkelte patient. Det er hvad man kan med den nye MR accelerator på OUH, som sundhedsminister Ellen Trane Nørby indviede fredag morgen.
Læs mere her...
OUH genindkalder patienter til ultralydsskanning af halspulsårerne
5. oktober 2018
OUH har konstateret, at kvaliteten af mindst tre patienters ultralydsskanninger for forsnævring af halspulsåren desværre ikke har levet op til sædvanlig kvalitet. Derfor bliver yderligere patienter nu indkaldt til en ny skanning, og der er sat en undersøgelse i gang af forløbet.
Læs mere her...

Røgudvikling lukkede Fælles Akutmodtagelse på Svendborg Sygehus onsdag eftermiddag
3. oktober 2018
Der har onsdag eftermiddag ved 17-tiden været røglugt og røgudvikling på Svendborg Sygehus ved indgangspartiet til den Fælles Akutmodtagelse (FAM), hvor der er indgang til Skadestuen og lægevagten. Røgudviklingen skyldtes en defekt installation i en varmluftsmåtte ved indgangspartiet, og der har ikke været nogen fare for hverken patienter eller medarbejdere.
Læs mere her...
Graviditet og diabetes - dét skal du være opmærksom på
2. oktober 2018
Åbent hus på Odense Universitetshospital 7. november 2018
Læs mere her...

Mæslingepatient i lægevagten på Svendborg sygehus
25. september 2018
Om aftenen den 19. og 22. september har en patient med mæslinger ventet i det fælles venteværelse for skadestuen og lægevagten på Svendborg Sygehus. Har du været i venteværelset sammen med patienten, og har du ikke haft mæslinger tidligere eller ikke er mæslingevaccineret, bør du telefonisk kontakte egen læge snarest muligt.
Læs mere her...
Hjemmebehandling kan halvere indlæggelsestid for alvorligt syge hjertepatienter
24. september 2018
Et helt nyt forskningsprojekt, som blandt andet læger og patienter fra OUH har deltaget i, viser, at det i dag seks uger lange indlæggelsesforløb for nogle patienter med infektion i hjertet kan halveres, uden at det påvirker patienternes udsigt til helbredelse
Læs mere her...
Får du et LUP-spørgeskema med posten? Det er en stor hjælp, hvis du svarer
15. september 2018
Lige nu sender vi spørgeskemaer rundt til en række af vores patienter og spørger om deres oplevelser på hospitalet som et led i den ”Landsdækkende Undersøgelse af Patientoplevelser”. Det er meget vigtigt for sygehuset og fremtidige patienter, at vi får så mange svar som muligt.
Læs mere her...
Vi husker dem, der glemmer: Kom til national huskedag på Svendborg Sygehus.
3. september 2018
Lørdag den 22. september kan du få inspiration til hjælpemidler, egnede idrætsaktiviteter og høre mere om, hvordan mennesker med demens og deres pårørende kan støttes bedst muligt gennem sygdomsforløbet.
Læs mere her...
Sydfynske borgere får kortere til hørekontroller
15. august 2018
Svendborg Sygehus åbner høreklinik 28. august.
Læs mere her...
Ny, banebrydende skanner på OUH
15. august 2018
14. august indviede Odense Universitetshospital en helt ny form for skanner, som kombinerer PET og MR – to af de mest informative skanner-teknologier i én. Dermed kan OUH som de eneste i landet udover Rigshospitalet tilbyde den nyeste skanningsteknologi, som kan bringe helt nye muligheder for diagnostikken og behandlingen af især hjernelidelser, men også børnesygdomme og kræft.
Læs mere her...

Nyt venteområde klar til patienterne i Svendborg
14. august 2018
Den 9. august blev snoren officielt klippet til det nye fælles modtage- og venteområde for lægevagten og fællesakutmodtagelsen på sygehuset i Svendborg. Det betyder, at patienterne nu venter sammen i mere indbydende omgivelser med lys og plads til både børn og voksne.
Læs mere her...
Flot donation til H.C. Andersen Børnehospital
13. august 2018
Haris Sacirovic fra Odense har samlet over 60.000 kroner ind under Ramadanen, som han har doneret til Tryllebjerget på H.C. Andersen Børnehospital på OUH.
Læs mere her...
OUH inviterer ind i maskinrummet: Patienter og pårørende skal gøre hospitalet endnu bedre
2. juli 2018
Det er patienterne og deres pårørende, der er de virkelige eksperter på, hvad der for alvor gør en forskel, når man er patient. Derfor vil OUH gerne invitere flere patienter og pårørende til at give deres input, når hospitalet skal udvikle nye løsninger, bygge om eller bygge nyt.
Læs mere her...
Ny oversygeplejerske på Hjertemedicinsk Afdeling B fra 1. august
12. juni 2018
Helle Marie Mogensen er rekrutteret fra egne rækker
Læs mere her...
Pris for bedste mundtlige ph.d.-præsentation til T-sygeplejerske
11. juni 2018
Udviklingssygeplejerske Britt Borregaard vandt den 9. juni prisen for bedste mundtlige ph.d præsentation ved hjerte-konference i Dublin
Læs mere her...
Hjertefaglige sygeplejersker stærkt repræsenteret på international kongres
8. juni 2018
Danmark og OUH kan sygeplejefagligt sagtens måle sig med udlandet – især inden for hjertemedicin. Det har flere sygeplejersker fra Hjertemedicinsk Afdeling B. på OUH bevist som deltagere i EuroPCR 2018.
Læs mere her...
Fremtidens Patientstue testes på OUH
8. juni 2018
En model af Fremtidens Patienstue er nu taget i brug på afdeling D på OUH med henblik på at teste arbejdsgange og indretning i patientstuerne frem mod udflytningen til Nyt OUH. Dermed kan de første patienter få en fornemmelse af, hvordan en indlæggelse på Nyt OUH kan blive.
Læs mere her...

Har du lyst til at få indflydelse på forskningen på OUH?
8. juni 2018
Vi ønsker at blive klogere på, hvad man som patienter og pårørende ønsker, der skal forskes i.
Læs mere her...
Potentielt synlige CPR-numre på Afdeling D på grund af fejl hos ekstern leverandør
4. juni 2018
Cpr-numre på 365 OUH-patienter på Gynækologisk Obstetrisk Afdeling D har potentielt været synlige for op til seks andre patienter i forbindelse med udfyldelsen af et oplysningsskema
Læs mere her...
Nyt professorat i diabetes hos gravide i Odense
23. maj 2018
Overlæge og ph.d. Dorte Møller Jensen, Odense Universitetshospital er blevet udnævnt til klinisk professor ved Klinisk Institut, SDU
Læs mere her...
Ny sygeplejefaglig direktør på OUH
22. maj 2018
Mathilde Schmidt-Petersen bliver ny sygeplejefaglig direktør på OUH – Odense Universitetshospital, Svendborg Sygehus. Hun kommer fra en stilling som oversygeplejerske på Medicinsk Afdeling M/FAM på sygehuset i Svendborg og tiltræder 15. juni 2018.
Læs mere her...
9000 hjerner flytter fra Aarhus til Odense
9. maj 2018
Verdens største hjernesamling skal gøre os klogere på sklerose, psykoser og demens.
Læs mere her...
Mads Langer besøgte Børnehospitalet 1. maj
2. maj 2018
Mads Langer besøgte H.C. Andersen Børnehospital den 1. maj, hvor han gav en lille hyggelig imtimkoncert for børn, unge og pårørende tilknyttet børnehospitalet.
Læs mere her...
Udrykningsgruppe på OUH løber med frivillighedspris
26. april 2018
De hjælper, når den svære samtale om organer skal tages. De gør det i deres fritid. Nu får de en pris.
Læs mere her...
Byens børn besøger Bamsehospitalet på OUH
23. april 2018
I denne uge kan børnene fra Odenses børnehaver få behandlet deres yndlingsbamser på Bamsehospitalet, når de kittelbærende bamsedoktorer afholder den årligt tilbagevendende Bamseuge på Odense Universitetshospital mandag til torsdag fra kl. 9-11.
Læs mere her...

Siden er sidst opdateret: 19-08-2016 af Odense Universitetshospital.