Gå til indhold
FORSIDEN | LÆS OP | REN TEKST | PRINT | SITEMAP |
header ouh 1ouh header 2
ForsidepilOm OUHpilDirektion og stabepilDirektionpilnyhederpilOUH kåret som landets bedste indenfor kræftbehandling

OUH kåret som landets bedste indenfor kræftbehandling

Dagens Medicin kårer i dag Danmarks bedste afdelinger til 30 behandlinger inden for kræftsygdomme. OUH tager 10 førstepladser.

For 14 dage siden kårede Dagens Medicin Odense Universitets Hospital som landets bedste hospital til hjertekar-behandling, og i dagens udgave er det så landets bedste indenfor kræftbehandling, der får et velfortjent skulderklap.

Ud af de 30 behandlinger af kræftsygdomme, der indgår i kåringen, går ikke færre end 10 førstepladser til forskellige afdelinger på OUH.

Flere typer kræft
Det drejer sig blandt andet om de afdelinger, der behandler børn med kræft, kræft i hjernen, kræft i bugspytkirtlen og flere kræftformer indenfor hæmatologi, det vil sige kræft, der har relation til blod, lymfesystem og de bloddannende organer.

- Jeg glæder mig over denne flotte anerkendelse af den kræftbehandling, som OUH leverer. Jeg synes, at roserne til medarbejderne, der behandler kræftpatienterne er velfortjente. De gør et rigtigt godt stykke arbejde. Anerkendelsen falder også fint i tråd med det, vi i det hele taget oplever på OUH i disse år. Nemlig at OUH træder i karakter som universitetshospital, siger regionsrådsformand Carl Holst, Region Syddanmark.

Kåringen er baseret på tal fra kliniske databaser
Kåringen er baseret på tal for behandlingskvalitet indberettet til kliniske databaser, omregnet til indextal og vægtet. Knap 1000 danske speciallæger bidrager ifølge avisen med deres input til, hvor vigtige de enkelte kvalitetsindikatorer i de faglige databaser er for at bedømme behandlingskvaliteten indenfor netop deres område.

Kun sygehuse, der indberetter data fra mindst 12 af de behandlinger inden for kræftområdet til offentligt tilgængelige databaser, er inkluderet i kåringen.


Siden er sidst opdateret: 05-12-2014 af Odense Universitetshospital.