Gå til indhold
FORSIDEN | LÆS OP | REN TEKST | PRINT | SITEMAP |
header ouh 1ouh header 2
ForsidepilOm OUHpilDirektion og stabepilDirektionpilnyhederpilOUH evaluerer beredskab efter bombetrussel

OUH evaluerer beredskab efter bombetrussel

Tirsdag den 12. august blev der indtelefoneret en falsk bombetrussel til OUH, og beredskabet hos både politi og brandvæsen og internt på hospitalet blev aktiveret. 
Nu sætter alle parter sig sammen for at undersøge, hvad de kan lære af forløbet.

De beredskabsansvarlige på OUH vil nu mødes med politi og brandvæsen til en evaluering af forløbet af den bombetrussel, der tirsdag den 12. august blev indtelefoneret til OUH.

– En så stor beredskabssituation som bombetruslen er en god anledning til at kigge vores planer efter i sømmene og se, om der er noget vi kan gøre bedre. Derfor mødes vi med alle parter og snakker forløbet igennem, siger direktør Jens Peter Steensen, der er den øverste ansvarlige for hospitalets beredskab.

Normalt når hospitalets beredskab aktiveres, skyldes det eksterne begivenheder, for eksempel store trafikulykker, der sender mange patienter til OUH på en gang. Her er det primært det behandlende personale, der skal informeres.
Jens Peter Steensen forklarer, at udfordringen ved bombetruslen var, at det var en intern trussel, hvor alle medarbejdere, patienter og pårørende havde brug for information – samtidig med, at medierne har stor bevågenhed på situationen. 

– Vi skal i højere grad tage højde for, at tempoet i de eksterne medier er sat markant i vejret, og at vi derfor har brug for at få vores interne information ud til patienter og personale endnu hurtigere end før. Ved bombetruslen havde vi eksempler på, at fejlagtig information i pressen om evakuering skabte usikkerhed hos patienter og personale, og det undgår vi bedst ved at styrke vores kommunikationsindsats, siger han.

Har du eller din afdeling inputs til evalueringen af bombetruslen, kan de sendes til ouh.dis@rsyd.dk

 


Siden er sidst opdateret: 21-08-2014 af Odense Universitetshospital.