Gå til indhold
FORSIDEN | PRINT | SITEMAP |
header ouh 1ouh header 2

Stor ros til Christina Bach fra Afdeling V

Christina Bach, Afdeling V.JPG

Anæstesisygeplejerske Christina Bach fra Afdeling V i Odense gjorde en aften i juli en ekstraordinær indsats over for en pårørende i forhallen og reddede dermed mandens liv.

Christina Bachs afdelingssygeplejerske Martha Iversen har sendt denne beskrivelse af hændelsen, hvor Christina – helt i overensstemmelse med hospitalets nye kodeks – handlede ansvarligt og satte patienten først:

”Anæstesisygeplejerske Christina Bach fra Afdeling V er i aftenvagt og bliver kaldt til en sengeafdeling for at anlægge en perifer veneadgang. På sin vej gennem forhallen ser hun en ældre herre stå lænet op af væggen, og han tager sig til ryggen.

Christina henvender sig til ham og siger: ”Du har det da ikke så godt, kan jeg hjælpe dig? Måske kan du sætte dig over på en stol?”

Det var han ikke i stand til. Resolut trækker Christina en stol over til væggen og hjælper herren ned at sidde. Han klager over smerter i ryggen, og han føler sig dårlig tilpas. Han fortæller, at han er på vej til Patienthotellet for at overnatte, og at han kommer fra et sengeafsnit, hvor hans hustru er indlagt til operation næste dag.

Christina bliver klar over, at herren har brug for hurtig hjælp. Hun rekvirerer en båre via personalet i omstillingen. Hun tager kontakt til bagvagten på anæstesiafdelingen, og de bliver enige om, at herren skal undersøges; det vil han også gerne.

Så han bliver transporteret til FAM. Efter en scanning bliver der tilkaldt læger fra kirurgisk afdeling. Så går det stærkt. Patienten bliver bedøvet og opereret for en livstruende lidelse knap to timer efter mødet med Christina.

Næste dag besøger Christina herren, der har det godt igen. Han kalder Christina sin redningskvinde og han er hende meget taknemmelig for den omsorg og hjælp hun ydede ham.

I Anæstesiafdelingen synes vi, at Christina fortjener stor ros for sin hurtige og professionelle indsats.”

 

 


Siden er sidst opdateret: 18-08-2014 af Odense Universitetshospital.Tilgængelighedserklæring