Gå til indhold
FORSIDEN | PRINT | SITEMAP |
header ouh 1ouh header 2

ForsidepilOm OUHpilPatientrelaterede afdelingerpilOdensepilNyhederpilNyt liv i det gamle jordemodercenter

Nyt liv i det gamle jordemodercenter

Den gamle, agtværdige villa i Valdemarsgade, der huser Svendborg Jordemodercenter, er værdigt trængende til en kærlig hånd. En bevilling fra A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal gør nu en gennemgribende renovering mulig.

Gennem 35 år har Valdemarsgade 49 lagt lyse rum og lokaler til Svendborg Jordemodercenters fødselsforberedelse, konsultationer og i de senere år også akupunkturbehandling.

Anette L. Frederiksen og Lotte Larsen
Chefjordemoder Anette Lund Frederiksen (t.v.) og jordemoder Lotte Larsen.

Men efterhånden trænger den klassiske murermestervilla fra omkring 1900 til en grundig renovering. Der er koldt om vinteren, huset er dyrt at varme op, og slitagen sætter sine mørke spor.
En bevilling fra A.P. Møller Fonden medvirker til, at de livsbekræftende hjertelyde kan fortsætte på adressen til glæde for medarbejderne og de vordende mødre og fædre.

Et befordrende miljø

– Vores hus er et befordrende miljø, som alle er glade for at være i, siger chefjordemoder Anette Lund Frederiksen.
– Her er intet, der signalerer sygehus, og sådan bør det også være, når man tager hånd om raske mennesker og nye liv.

Fra tanke til handling
Processen med fondsansøgningen og bevillingen er gået meget stærkt, tilføjer chefjordemoderen. 
– Jordemoder Lotte Larsen fik idéen om, at vi skulle søge fondsmidler til en renovering, så medarbejderne kunne fortsætte deres arbejde på stedet. I løbet af kort tid fik vi Direktionens grønne lys til at gå videre, og efter en lille måned modtog vi tilsagnet fra A.P. Møller Fonden.

jordemodercenter svendborg
Jordemodercenteret i Svendborg

Huset er bevaringsværdigt

Svendborg Kommune har kortlagt Valdemarsgade 49 til en høj bevaringsværdi på 3, hvor 1 er fredningsværdi. Vurderingen bygger på både arkitektoniske, kulturhistoriske og miljømæssige værdier samt originalitet og tilstand. Og kommunen anbefaler varmt renoveringen af forhuset, der har en markant placering i bybilledet og ligeledes er en fin repræsentant for tidens byggeskik. Det er Svendborg-arkitekten Charlotte Folke, der har sat stregerne til den kommende renovering og ombygning. I A.P. Møller Fondens tilsagn indgår et vilkår om, at renoveringen skal begynde inden et år fra bevillingsdatoen.


FAKTA OM RENOVERINGEN

De gamle klassicistiske vinduer renoveres og på gavl mod gade og have genskabes husets oprindelige geometriske udsmykning. Huset får nyt skifertag. I huset renoveres bl.a. køkken, bad- og toiletter, så de lever op til en moderne og funktionel standard. 


Siden er sidst opdateret: 14-07-2014 af Odense Universitetshospital.



Tilgængelighedserklæring