Gå til indhold
FORSIDEN | KONTAKT OUH | LÆS OP | REN TEKST | PRINT | SITEMAP |
header ouh 1ouh header 2

Det nye kodeks - 5 hurtige

Administrerende sygehusdirektør Jane Kraglund svarer på fem hurtige spørgsmål om det nye kodeks

Den 18. juni præsenterede direktionen det nye, fælles kodeks for OUH under overskriften ”stræber efter kvalitet i alt”. Administrerende sygehusdirektør Jane Kraglund forklarer hvorfor.

Jane Kraglund
 

Hvorfor skal OUH have et nyt kodeks?
Fordi vi har brug for at have en fælles, bærende tilgang til alt hvad vi gør på hospitalet. Det vil i højere grad gøre os til én enhed, gøre samarbejde på tværs af afdelingerne lettere og være med til at sikre, at alle patienter får den bedste kvalitet i behandlingen.


Hvad betyder kodeks i hverdagen for medarbejderne?
Det kommer til at være et tydeligt afsæt for vores fremtidige arbejde på OUH, at vi er enige om, at det er kvaliteten i opgaven vi samles om. Jeg kender ikke en eneste medarbejder, der ikke ønsker at levere kvalitet i deres arbejde, og derfor giver kodeks en god mulighed for sammen i endnu højere grad at sikre kvalitet i alt hvad vi gør.


Erstatter det nye kodeks vores eksisterende værdier?
Jeg vil nærmere sige, at kodeks supplerer vores værdier og i virkeligheden også i høj grad tydeliggører dem. Vores værdier lægger mest vægt på, hvordan vi vil agere i forhold til hinanden som ansatte på OUH. Det nye kodeks er meget bredere og definerer også i højere grad, hvordan vi skal møde patienterne. 


Hvorfor er onelineren ”stræber efter kvalitet i alt” central?
Fordi ”kvalitet” er det ene nøgleord, der går igen i alt vores arbejde, og vi skal stræbe efter at blive bedre hver dag. Kvaliteten er forskellen på succes og fiasko uanset hvad man laver.


Er kodeks et øjebliksbillede eller dem vi gerne vil være?
Det er begge dele. Medarbejderne på hele hospitalet er allerede i dag meget engagerede og bevidste om, at kvalitet er helt centralt i hver eneste patientkontakt. Men samtidig er det altid plads til forbedring, og vi har også på OUH områder, hvor vi kan blive bedre.


Læs mere om det nye kodeks på info.ouh.dk/kodeks


Siden er sidst opdateret: 02-12-2014 af Odense Universitetshospital.