Gå til indhold
FORSIDEN | KONTAKT OUH | LÆS OP | REN TEKST | PRINT | SITEMAP |
header ouh 1ouh header 2

ForsidepilOm OUHpilDirektion og stabepilDirektionpilnyhederpilInnovativt samarbejde præmieres med 100.000 kroner

Innovativt samarbejde præmieres med 100.000 kroner

Innoevent_logo_350x250.jpg

Normalt er det bedst, at man ved noget om det, man arbejder med – men ikke altid. Faktisk kan det være en stor fordel, at man ikke ved, hvordan man plejer at gøre, når man skal udvikle noget nyt. Det er projektet InnoEvent et eksempel på – og i dag blev det innovative samarbejde præmieret med 100.000 kroner.

En gang om året samles op mod 500 studerende fra University College Lillebælt og Erhvervsakademi Lillebælt for at komme med løsninger på komplicerede problemstillinger fra virkelighedens verden på OUH Odense Universitetshospital – Svendborg Sygehus.

De unge deles ind i grupper på tværs af uddannelsesretninger og får stukket nogle konkrete cases i hånden, som de skal arbejde med hele ugen. Herefter er tanken, at de studerende med deres forskellige fagligheder skal skabe kreative løsninger, hvor den faglige viden er bygget ind i teknologien til gavn for medarbejdere og patienter på OUH.

Projektet hedder InnoEvent, og det har skabt så imponerende resultater, at DSEB (Danish Society for Education and Business) den 22. maj 2014 tildelte projektet årets Innovations- og entreprenørskabspris på 100.000 kroner.

– InnoEvent er på alle måder et skoleeksempel på, hvad der sker, når man tør lette låget på de problemstillinger, man står med og tør invitere andre indenfor. Det er så givende og skaber en enorm værdi. For de studerende, for uddannelsesinstitutionerne, for patienterne, for rekrutteringen til fremtidens arbejdspladser omkring sundhedsvæsenet, for iværksætteri, for eksport af vidensvirksomheder og for vores fælles fremtid, hvor vi på grund af velfærdsomkostningernes himmelflugt er tvunget til at finde smartere måder at gøre tingene på, siger direktør på OUH Peder Jest.

Frisk pust 
Mette Maria Skjøth fra Forskningsenheden ved Gynækologisk-Obstetrisk Afdeling D på OUH
er ph.d.-studerende og i gang med at udvikle graviditetsportalen.dk. På baggrund af portalen skal gravide på et oplyst grundlag kunne beslutte sig for, om de vil screenes for Downs syndrom og ved øget risiko for Downs syndrom evt. også få foretaget en moderkageprøve eller fostervandsprøve, der kan afsløre Downs syndrom.

Mette Maria Skjøth har undervejs haft tre multimediedesignstuderende fra InnoEvent tilknyttet, og her har de studerendes indfaldsvinkler i den grad løftet projektet, forklarer hun:
– Samarbejdet er et frisk pust, der gør, at vi har fået udviklet en hjemmeside, der virkelig udnytter internettets muligheder. Vi har både film, chat rooms og animationer, der højner kommunikationen og gør den mere tilgængelig. Normalt ville jeg måske bare have skrevet en tekst og gjort hjemmesiden til en slags pjece, siger hun.

Nye perspektiver
I 2010 indgik OUH og Erhvervsakademi Lillebælt en ”kontrakt” om at udfordre hinanden en uge hvert år under en innovativ event – en InnoEvent, og i 2012 blev University College Lillebælt UCL en del af InnoEvent.

Odense Universitetshospital har gennem de seneste fire år fodret InnoEvent med problemstillinger og udviklingsbehov fra forskellige kliniske områder. De studerende har konkurreret om at lave innovative og brugbare teknologiske løsninger – de har konkurreret på teknologisk fantasi og klinisk ”empati”.

Antagelsen har fra starten været, at de studerendes nye, uspolerede øjne rettet mod komplicerede og nedgroede kliniske problemstillinger, ville kunne skabe noget anderledes – give et nyt perspektiv på en hverdag, hvor man ofte ikke har tid til at kigge op og ud.

Fakta om InnoEvent siden 2010

  • Flere end 2000 studerende fra multimediedesigner-, e-concept-, webudvikler-, datamatiker-, It-teknolog-, pædagog-, fysioterapeut-, sygeplejerske- og læreruddannelsen har deltaget i Innoevent
  • Der er udviklet flere end 130 prototyper til løsning af problemer i OUH’s afdelinger
  • Flere end 15 af disse prototyper er – eller er ved at blive – udviklet til produkter til klinisk praksis
  • Der er etableret 13 nye virksomheder.

Siden er sidst opdateret: 22-05-2014 af Odense Universitetshospital.