Gå til indhold
FORSIDEN | KONTAKT OUH | LÆS OP | REN TEKST | PRINT | SITEMAP |
header ouh 1ouh header 2

Patienter smittet med stafylokokker på OUH-afdeling

OUH har konstateret spredning af multiresistente stafylokokker (MRSA) på Infektionsmedicinsk Afdeling. Ingen patienter har været syge af bakterien under deres indlæggelse, men tre patienter er konstateret smittet. Derfor er alle patienter, der har været indlagt på afdelingen i perioden december 2013 til  februar 2014 ved at blive kontaktet med henblik på at blive undersøgt for MRSA hos deres egen læge.

– MRSA er heldigvis ikke særlig hyppig i Danmark, og sådan vil vi gerne have, at det bliver ved med at være. Derfor tager vi selv begrænsede udbrud dybt seriøst. Men det er vigtigt at understrege, at man ikke bliver mere syg af MRSA end af almindelige stafylokokker. Infektionen er blot mere besværlig og omkostningstung at behandle, siger Svend Stenvang Pedersen, som er ledende overlæge på Infektionsmedicinsk Afdeling Q

Smitten stammer sandsynligvis fra en patient, der var indlagt på afdelingen i en længere periode.
OUH har i overensstemmelse med Sundhedsstyrelsens vejledning om forebyggelse af spredning af MRSA igangsat en screening for MRSA blandt alle læger, plejepersonale, fast rengøringspersonale og faste terapeuter i afdelingen.

– Vi har en fast procedure, som vi følger i forbindelse med MRSA-tilfælde, og vi anbefaler helt klart alle tidligere patienter, der bliver kontaktet af os i de nærmeste dage, at gå til egen læge for at blive podet.  Man kan nemlig godt være bærer af MRSA-bakterien uden at føle sig syg, og hvis vi skal begrænse udbredelsen af MRSA mest muligt i Danmark, er det vigtigt, at alle, der er bærere af MRSA  kommer i behandling, siger Svend Stenvang Pedersen.


Fakta:
Omkring 25 pct. af den danske befolkning er raske bærere af stafylokokker i næsen og på huden, og ca. 1 pct. af bærerne har resistente stafylokokker af MRSA-typen. Fra næsen og huden kan bakterierne spredes og give anledning til infektion. De, der er i størst risiko for at få alvorlig sygdom forårsaget af MRSA, er mennesker, der i forvejen er syge eller svagelige – fx patienter, hvis immunforsvar er svækket efter en operation.

Mere information
Svend Stenvang Pedersen, ledende overlæge, Infektionsmedicinsk Afdeling Q, 6541 2656
Peder Jest, direktør, 4082 7341

 


Siden er sidst opdateret: 12-03-2014 af Odense Universitetshospital.Tilgængelighedserklæring