Gå til indhold
FORSIDEN | LÆS OP | REN TEKST | PRINT | SITEMAP |
header ouh 1ouh header 2

Farvel til Villadsen

Afskedsreception for Villadsen1.JPG

Direktør Henrik Villadsen stopper på OUH ved udgangen af denne uge. Fredag den 7. februar blev han fejret ved en stor afskedsreception.

Blandt talerne var sundhedsdirektør i Region Syddanmark Jens Elkjær, administrerende sygehusdirektør Jane Kraglund, dekanen på Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet på SDU Ole Skøtt og lægelig direktør på Sygehus Lillebælt Dorthe Crüger.

Afskedsreception for Villadsen2 Janes tale.JPG
Jane Kraglund var én dem, der holdt tale for Henrik Villadsen

Afskedsreception for Villadsen4 Villadsen og Elkjær.JPG
Henrik Villadsen sammen med sundhedsdirektør i Region Syddanmark Jens Elkjær

Den sidste i talerækken var Henrik Villadsen selv, der bl.a. takkede for tiden på OUH:

- Jens Elkjær lærte mig engang, at man ikke kan lede noget man ikke holder af – og lige i denne sammenhæng havde han ret. Det har været en let opgave at være direktør på OUH, for jeg holder af den gamle dame og alle de tusindvis af talentfulde ansatte og alt det, vi kan og gør. OUH er et fantastisk sted, og har alle odds for at blive endnu bedre i fremtiden, sagde han blandt andet i talen.

Afskedsreception for Villadsen3.JPG
Henrik Villadsen sammen med direktørkollegaen Judith Mølgaard samt overlæge på Afdelinge O Niels Dieter Röck. Forrest ses sundhedsdirektør i Region Syddanmark Jens Elkjær

Henrik Villadsen er altid god for en sjov eller lærerig anekdote fra hans eget liv, og det blev man heller ikke snydt for til receptionen. I talen fortalte han blandt andet om dengang han glemte at ringe tilbage til en patient, som skulle have svar på nogle undersøgelser.

- Den formiddag blev jeg læge, jeg fandt min passion og mit grundlæggende etiske ståsted - Min patient, mit ansvar, sagde han og forklarede:

- Kilden til kvalitet er den enkelte dedikerede og kompetente medarbejder, hvis adfærd drives af etik, dømmekraft, nysgerrighed og higen efter den suveræne kvalitet for det enkelte menneske. Os der sidder på direktionsgangene elsker struktur og regneark, fordi det giver os en fornemmelse af styring og kontrol, men i sidste ende er et hospital et organiseret kaos, hvor det er i sidste ende er den normative adfærd hos den enkelte medarbejder, der afgør, om man lykkes eller ej.

Afskedsreception for Villadsen 5 Gaver.JPG

Henrik Villadsen skal fra 1. marts være sygehusdirektør for Roskilde og Køge Sygehuse. Han har sidste arbejdsdag på OUH den 14. februar.


Siden er sidst opdateret: 11-02-2014 af Odense Universitetshospital.