Gå til indhold
FORSIDEN | LÆS OP | REN TEKST | PRINT | SITEMAP |
header ouh 1ouh header 2
ForsidepilOm OUHpilDirektion og stabepilDirektionpilnyhederpilFAM er årets bedste uddannelsessted

FAM er årets bedste uddannelsessted

Karen Kjær Pedersen med udd-pris.jpg

Som den uddannelsesansvarlige overlæge på FAM i Odense var det Karen Kjær Pedersen, der fik overrakt prisen for årets bedste uddannelsessted. Foruden den flotte titel, maleri og blomster består prisen af 10.000 kr.


På den lægelige videreuddannelses temadag modtog FAM i Odense prisen som årets bedste uddannelsessted på OUH. 

– Vi er selvfølgelig stolte og glade. Det er en belønning for et vigtigt stykke arbejde, som vi prioriterer højt, fordi indsatsen resulterer i en samlet gevinst for alle parter, siger den uddannelsesansvarlige overlæge på FAM, Karen Kjær Pedersen.

Som eksempel nævner hun, at de yngre læger forud for ansættelsen modtager et velkomstbrev med en udførlig beskrivelse af, hvor de på nettet kan finde flere oplysninger og et uddannelsesprogram. Sammen med brevet får de en arbejdsplan, der i detaljer fortæller om arbejdstider og vagter.

Forventningerne afstemmes
Velkomstbrevet informerer desuden om, hvem der er hovedvejleder, lige som de får at vide, at de selv skal træffe aftaler med vejlederen inden for de første to uger. Karen Kjær Pedersen fremhæver, at noget af det vigtigste i forløbet er at afstemme forventningerne.

– Vi har pligt til at lave individuelle uddannelsesplaner, og det får vi på plads ved det første vejledermøde. Samtidig er det utrolig vigtigt, at den nytilkomne også har pligter og ansvar. Begge dele er med til at udstyre den pågældende med de kompetencer, de skal have for at komme videre.

Trivselsmøde
Seks uger efter ansættelsen holder FAM’s speciallæger trivselsmøde med de yngre læger, og på det tidspunkt er de kommet ind i afdelingens travle liv og kan forholde sig til deres hverdag, siger Karen Kjær Pedersen.

– Vigtigt er det også, at vi får grundig feedback. Vi gør hver dag vores bedste for at leve op til aftaler og mål, og det kan vi bedst, når vi ved, om vi gør det godt nok, eller om der er noget, den enkelte har brug for derudover. Det er sådan, ånden og klimaet er i FAM’s samarbejde med de yngre læger, fortsætter hun.

FAM modtager hvert halve år ca. 11 nye læger.


Læs også artiklen Vejledning er vejen for lægelig videreuddannelse om selve temadagen.

 

Af journalist Helene Dambo 


Siden er sidst opdateret: 05-02-2014 af Odense Universitetshospital.