Gå til indhold
FORSIDEN | KONTAKT OUH | LÆS OP | REN TEKST | PRINT | SITEMAP |
header ouh 1ouh header 2

ForsidepilOm OUHpilDirektion og stabepilDirektionpilnyhederpilOUH og SDU sammen om forskning i ny sundhedsteknologi

OUH og SDU sammen om forskning i ny sundhedsteknologi

George_crooks_og_Kevin_Dean400x270.jpg

Professor Sir George Crooks fra den nationale sundhedsmyndighed NHS i Skotland t.v. – t.h. dagens ordstyrer, Visiting Professor of Telehealth and Assistive Living på SDU's Mærsk Mc-Kinney Møller Instituttet Kevin Dean.


Odense Universitetshospital og Syddansk Universitet åbnede ved en event fredag officielt for nyt samarbejde i Center for Innovativ Medicinsk Tek­nologi. CIMT skal bidrage til forskning i sundhedsteknologi i Re­gion Syddan­mark og gøre indsatsen mere tydelig i Danmark og internationalt.

Og netop deltagere fra centrets internationale netværk var på talelisten ved åbningen – adjungeret professor på SDU Kevin Dean, af British Health Service i november 2013 placeret blandt the 50 Top Innovators i England – og Professor Sir George Crooks fra den nationale sundhedsmyndighed NHS i Skotland.

Også Stephanie Lose, medlem af regionsrådet for Venstre, og direktør på OUH Peder Jest talte ved åbningen om det nye, formaliserede samarbejde mellem hospital og universitet og de mange innovationsprojekter og ph.d.-studier, der nu er lagt ind under CIMT.

– Centret skal etablere samarbejde mellem forskere på SDU med viden om nye tek­nologier og klinikere på OUH med kendskab til patienters behov. På den måde bliver centret en kataly­sator for udvikling og ibrugtagning af nye teknologier på OUH, sagde Peder Jest, som bød velkommen i sin egenskab af formand for det nye Innovationsråd, som bl.a. består af repræsentanter fra ledelserne på OUH og SDU, og som skal ud­stikke kursen for CIMT’s aktiviteter.

Det nye center skal fx videreudvikle patientkufferten, som kronisk lungesyge patienter bruger til konsultationer i eget hjem, til brug for hjertepatienter. Andre projekter er behandling af diabetiske fodsår i eget hjem via telemedicinsk udstyr eller udvikling af spilteknologi til genoptræning af håndkirurgiske patienter.

Centret vil også udarbejde dokumentation, før der træffes beslutninger om inve­steringer i nye medicinske teknolo­gier, og det vil koordinere samarbejdet mellem regionale aktører på området – fx Syddansk Sundhedsinnovation, Odense Kommune og Regional Udvikling. Derudover vil CIMT repræsentere OUH, SDU og evt. regionen i nationale og internationale netværk og aktivite­ter.

I første omgang vil centret inkludere syv igangværende ph.d.-studier og tre kommende, fx et projekt, der vil teste effekten af at lave genoptræning via patientkufferten med KOL-patienter, som er så svage, at de ikke kan møde op til træning på hospitalet.

Medarbejdere fra OUH’s ad­ministration samt forskere fra de kliniske afdelinger vil arbejde i regi af centret. Fra SDU gælder det forskere fra fx Sundhedsvidenskabe­ligt Fakultet. CIMT får desuden støtte fra Region Syddanmark til at ansætte et antal professorer, der skal sikre forskning på højt niveau inden for innovationsområdet.

Læs mere på: www.ouh.dk/innovation og www.cimt.dk

peter.elbroend@rsyd.dk


Siden er sidst opdateret: 31-01-2014 af Odense Universitetshospital.