Gå til indhold
FORSIDEN | LÆS OP | REN TEKST | PRINT | SITEMAP |
header ouh 1ouh header 2
ForsidepilOm OUHpilDirektion og stabepilDirektionpilnyhederpilDagens Medicin: Flere afdelinger på OUH Danmarks bedste

Dagens Medicin: Flere afdelinger på OUH Danmarks bedste

DagensMedicin_logo.jpg

Dagens Medicin kårer hvert år Danmarks bedste sygehusafdelinger i den omdiskuterede konkurrence Danmarks bedste hospital. Data om kvaliteten i behandlingen på de danske sygehuse vejer i år tungere end nogensinde i kåringen, og det er måske en del af grundende til, at OUH i år tager et tigerspring fremad i konkurrencen.

Som man kan læse i fredagens udgave af Dagens Medicin får OUH i år otte specialesejre inden for de højtspecialiserede hospitaler - mod blot en enkelt sidste år. De otte specialer, der nu kan bryste sig af at være Danmarks bedste ifølge Dagens Medicin, er klinisk onkologi, ortopædkirurgi, kardiologi, karkirurgi, hæmatologi, klinisk patologi, klinisk mikrobiologi og klinisk genetik.

Til sammenligning får Rigshospitalet i år syv specialesejre – mod tre sidste år – Aarhus Universitetshospital får 14 – mod 28 sidste år – og Aalborg Universitetshospital holder niveauet fra sidste år med seks førstepladser.

I den samlede kåring er det altså endnu engang Aarhus Universitetshospital, der kan kalde sig Danmarks bedste, men både Rigshospitalet på andenpladsen og OUH på årets tredjeplads haler nu gevaldigt ind på den ellers så suveræne vinder.

Sygehusdirektør Jane Kraglund glæder sig over årets kåring:

– Dagens Medicin bruger i år en bedre metode til at vurdere specialerne, sådan som vi længe har efterspurgt. Så vi er glade for udnævnelsen af de otte bedste afdelinger i landet, og de kårede afdelinger har grund til at være stolte, siger Jane Kraglund.

Hun hentyder til, at kvalitetstal fra de kliniske databaser i år vejer tungere, end de har gjort før – de udgør nu 75 pct. af vægten bag kåringen. Desuden er det i højere grad en bedømmelse foretaget af fagfolk inden for specialet, der ligger til grund for vurderingerne, end det er en afstemning blandt avisens læsere.

Læs meget mere på siden Pressen om OUH under fredag 6. december.

 


Siden er sidst opdateret: 04-01-2016 af Odense Universitetshospital.