Gå til indhold
FORSIDEN | PRINT | SITEMAP |
header ouh 1ouh header 2
ForsidepilOm OUHpilDirektion og stabepilStabsafdelingerpilDirektionssekretariatetpilOm afdelingenpilNyhederpilSolcellerne på sygehuset har produceret overraskende meget strøm

Solcellerne på sygehuset har produceret overraskende meget strøm

Solceller350x196.jpg

De 654 m2 solceller på taget af sygehuset i Svendborg har produceret meget mere strøm i de otte måneder, anlægget har været i drift, end regionen havde regnet med.


Indtil nu har anlægget produceret omkring 86.000 kWh, og det er mere strøm, end regionen har regnet med at producere i løbet af et helt år. Én af forklaringerne på den overraskende store strømproduktion er en solrig sommer med mange solskinstimer i juli måned.

Den forventede strømproduktion fra solcellerne på sygehuset svarer til den strøm, som 27 gennemsnitshustande bruger om året.

De 654 m2 solceller på taget af sygehuset i Svendborg har produceret strøm siden marts måned. Anlægget er et af i alt 22 anlæg på tagene af syddanske sygehuse, p-huse og institutioner. Regionsrådet har bevilget i alt 82 mio. kr. til solcelleanlæggene, der er den største danske enkeltinvestering i solceller nogensinde.

Den aktuelle strømproduktion fra solcellerne på taget af sygehuset i Svendborg og de 21 andre anlæg kan ses på www.regionsyddanmark.dk/solcellestrøm


Siden er sidst opdateret: 01-11-2013 af Odense Universitetshospital.Tilgængelighedserklæring