Gå til indhold
FORSIDEN | LÆS OP | REN TEKST | PRINT | SITEMAP |
header ouh 1ouh header 2

Parkering for pårørende og gæster

Pårørende og gæster skal betale for parkering på sygehusets område, der er betalingszone for parkering


• I Odense er betalingsperioden mandag - fredag kl. 8.00 - 16.00.
• I Svendborg er betalingsperioden mandag - fredag kl. 8.00 - 18.00.
 

Ud over dette tidsrum samt på officielle helligdage er al parkering i betalingszonen gratis, og registrering med nummerplade er ikke nødvendig. Man skal naturligvis stadig overholde parkeringsreglerne.


Se betalingszonen på oversigtskortene


Af- og pålæsning af personer er gratis inden for 45 minutter. Opholder du dig i betalingszonen i mere end 45 minutter, skal du betale fra indkørselstidspunktet.


Hvad koster det at parkere?
Pårørende og gæster skal betale 12 kroner pr. time for at opholde sig i betalingszonen i ovennævnte tidsrum. Patienter parkerer gratis.


Sådan registrerer og betaler du
Du skal registrere bilens registreringsnummer – dvs. samtlige tal og bogstaver på nummerpladen – i en hvilken som helst p-automat i betalingszonen både ved ankomst, og når du forlader området. Du kan betale med kreditkort i alle automater og med mønter i de fleste.

Hvis du glemmer at registrere bilen og betale i p-automaterne, kan du gøre det online her senest 48 timer efter, at bilen har forladt området.

Registrerer og betaler du ikke bilens ophold i betalingszonen inden for denne frist, får du tilsendt en opkrævning fra parkeringsfirmaet for den tid, bilen har opholdt sig i zonen, samt et administrationsgebyr på 89 kr.

Læs om parkeringsregler, kontrolgebyr og klager


Mulighed for gratis parkering i Odense
I Odense er der en gratis p-plads til langtidsparkering for alle vest for hospitalet - se oversigtskortet.

Det er også gratis for alle at parkere på p-pladsen mellem Zoo og Dyrskuepladsen. Drej fra Sdr. Boulevard over for Zoo og kør gennem tunnellen mod Dyrskuepladsen. Herfra tager det cirka 10 minutter at gå til hospitalet via gangbro over Kløvermosevej.


Hvorfor skal pårørende og gæster betale?
Betalingsparkeringen for pårørende, gæster og ansatte skal sikre, at hospitalets patienter kan finde en parkeringsplads så tæt på hospitalet som muligt.

OUH har indgået en aftale med firmaet Apcoa Parking Danmark A/S, som 1. november 2013 overtog administrationen af parkeringsarealerne ved Odense Universitetshospital, Svendborg Sygehus og Sygehusenheden Ringe.

OUH tjener ikke på parkeringsordningen, men får en andel af indtægterne fra betalingsparkeringen. Pengene er øremærket til parkeringsforbedrende tiltag og parkeringsudstyr ved sygehusene.


Siden er sidst opdateret: 18-11-2019 af Odense Universitetshospital.