Gå til indhold
FORSIDEN | LÆS OP | REN TEKST | PRINT | SITEMAP |
header ouh 1ouh header 2
ForsidepilOm OUHpilDirektion og stabepilDirektionpilnyhederpilHonda-robotter testes på OUH og SDU

Honda-robotter testes på OUH og SDU

Honda_paa_OUH_26.8.2013_350x197.jpeg

Aftalen mellem OUH og Honda blev underskrevet mandag kl. 9.30 på Patienthotellet, og på billedet ses bl.a. Haruyasu Nishida, Hisahiro Ito og Yousuke Endou – alle fra Honda.


Den japanske virksomhed Honda har sendt tre mobilitetsrobotter i test på OUH og SDU i Odense. Det er den store viden på de to institutioner og danskernes ekspertise inden for testning, der gør samarbejdet attraktivt for Honda.

Produktet og samarbejdet
Honda er næsten klar til at sende en serie mobilitetsrobotter på markedet. Man kan kalde dem, ”aktive bandager”, idet de – kort fortalt – kan sættes på kroppen og styrke fx en slidt hofte eller et brækket ben, der skal genoptrænes.

Tilbage står de kliniske tests af produkterne, og det er her, at OUH og SDU har en ekspertise, som det teknologiske, multinationale selskab i sagens natur ikke har.

Det skal undersøges, hvor stor effekt teknologien har, når en ældre eller en patient skal genoptrænes. Går det fx hurtigere? Og når borgeren et højere niveau med den aktive bandage end med traditionel genoptræning?

Honda blev gjort opmærksom på mulighederne i Odense via Invest in Denmark, og herfra var det et tæt samarbejde mellem Invest in Denmark, Odense Kommune, OUH og SDU, der førte til, at aftalen kom i hus.

Honda_paa_OUH_II_26.8.2013.jpeg

Med fronten til fra venstre: Oversygeplejerske Marianne Lundegaard, ledende overlæge Niels Dieter Röck og professor, specialeansvarlig overlæge Søren Overgaard, alle Ortopædkirurgisk Afdeling. Med ryggen til nederst er det direktør Peder Jest.


Siden er sidst opdateret: 26-08-2013 af Odense Universitetshospital.