Gå til indhold
FORSIDEN | LÆS OP | REN TEKST | PRINT | SITEMAP |
header ouh 1ouh header 2
ForsidepilOm OUHpilDirektion og stabepilDirektionpilnyhederpilInspirerende Sygeplejesymposium

Inspirerende Sygeplejesymposium

Sygeplejesymposium 2013 400p.JPG

Der var 108 tilmeldte til årets Sygeplejesymposium, men der måtte hentes flere stole for at få plads til alle. Direktør Judith Mølgaard indledte dagen med at fortælle om det kommende Syddansk Forskningscenter for Klinisk Sygepleje.


Leukemi-patienters indlæggelse i hjemmet, opvarmning af patienter inden operation, musik som stressreducerende redskab og påklædningens betydning. Det var bare nogle af de spændende emner, man kunne høre om ved OUH’s niende Sygeplejesymposium, der fandt sted i går.

Dagen bød på et spændende og tætpakket program, hvor sygeplejersker på OUH gav korte præsentationer af nogle af de projekter, der bliver arbejdet med rundt på hele hospitalet. Desuden var der et indlæg om patientperspektivet ved professor i filosofi, Uffe Juul Jensen.

Direktør Judith Mølgaard deltog i symposiet, og hun var meget stolt over det, hun hørte:
- Det var en virkeligt inspirerende dag. Det var nogle meget kvalificerede indlæg fra sygeplejerskerne, der alle havde fokus på konkrete forbedringer i forhold til patienterne. Der var mange forskellige vinkler og perspektiver på at få patienter inddraget i deres egen behandling – lige fra de unge, de meget syge patienter og til ammende kvinder. Det viser, at patientinddragelse og patientperspektivet lever på OUH, og at der er meget fokus på det tværsektorielle arbejde, så patienter og pårørende kan få det bedst mulige liv, sagde hun efterfølgende.

Overvældende interesse
Det er Oversygeplejerskerådet på OUH, der arrangerer det årlige Sygeplejesymposium. Rådet indkalder abstracts og udvælger derefter dem, der skal holde oplæg på dagen.

- I år fik vi ca. 35 abstracts ind, og vi har fået plads til 13 oplæg, så vi får mange flere ind, end vi kan præsentere her. Det vidner om, at hele forskningsområdet på OUH er blevet boostet i de ni år, symposiet har været afholdt, forklarede Inger Lise Elnegaard, der er uddannelsesansvarlig sygeplejerske i Uddannelsesafdelingen og medarrangør af dagen.

De projekter, der ikke kom på programmet, fik tilbud om at udstille posters med deres projekter i lokalerne udenfor symposiet.

Gik man glip af dagen, kan man læse om alle de spændende projekter i Abstract-samlingen.

 Speakers corner.JPG

Speakers Corner var et nyt koncept på Sygeplejesymposiet. Her havde deltagerne blot fem minutter til at give en smagsprøve på deres projekter.

 

Af kommunikationskonsulent Ane Bjerg Rasmussen


Siden er sidst opdateret: 20-05-2015 af Odense Universitetshospital.