Gå til indhold
FORSIDEN | LÆS OP | REN TEKST | PRINT | SITEMAP |
header ouh 1ouh header 2
ForsidepilOm OUHpilDirektion og stabepilDirektionpilnyhederpilBedre omklædningsforhold i Svendborg på vej

Bedre omklædningsforhold i Svendborg på vej

Svendborg Sygehus

Medarbejderne på Svendborg Sygehus skal have bedre omklædningsforhold. Alle medarbejdere skal kunne få et skab til deres tøj, mens de er på arbejde, og skabene skal være så store, at der er plads til både vintertøj, støvler og cykelhjelm.


Der findes i dag omkring 1.100 små og store omklædningsskabe på sygehuset, og alligevel er der flere medarbejdere, der ikke kan få et skab til deres tøj. Det skal der gøres noget ved i forbindelse med gennemførelsen af generalplanen for sygehuset.

- Det bliver samme princip som i en svømmehal, hvor man ikke har sit eget garderobeskab, men får stillet et ledigt skab til rådighed, når man møder. Beregninger viser, at vi på den måde kan nøjes med ca. 700 skabe og alligevel sikre, at alle medarbejdere har et skab til deres tøj, når de er på arbejde, siger administrerende sygehusdirektør Jane Kraglund.

Tilknyttes ét sted
Det er tanken, at der bliver oprettet et antal uniformsudleveringer med tilhørende omklædningsrum på sygehuset. Den enkelte medarbejder bliver tilknyttet én uniformsudlevering.
- Det betyder, at man får udleveret uniformer samme sted hver gang. Når uniformen er hentet, vil en infoskærm vise antallet af ledige skabe i de omkringliggende omklædningsrum, så medarbejderne ikke skal gå fra rum til rum for at finde et ledigt skab, forklarer Jane Kraglund.

Som noget nyt vil alle medarbejdere desuden få et mindre skoskab, som er deres eget. Her kan man fast opbevare arbejdssko og mindre personlige genstande. Skoskabene vil være placeret i nærheden af den uniformsudlevering, som man er tilknyttet.

Af hensyn til hygiejnen må eget tøj og arbejdstøj ikke opbevares sammen. Uniformsudleveringerne vil blive indrettet, så man undgår ventetider.

Personale, der af arbejdsmæssige årsager har behov for kort afstand mellem omklædning og egen arbejdsplads, bliver tilknyttet en uniformsudlevering tæt på deres arbejdssted og så vidt muligt i samme bygning. Et af de steder, der skal etableres uniformsudlevering og omklædningsrum, er det nye forhalsområde. Dermed bliver der mange pladser centralt på sygehuset.

Tidsplan
Det er planen, at der skal laves en prøveopstilling med omklædningsskabe til efteråret, så medarbejderne kan være med til at vurdere skabene. Den nye omklædningsordning føres ud i livet som en del af Generalplanen for Svendborg Sygehus, det vil sige i tidsrummet 2014 til 2016.
 

Af kommunikationskonsulent Ane Bjerg Rasmussen


Siden er sidst opdateret: 26-06-2013 af Odense Universitetshospital.