Gå til indhold
FORSIDEN | KONTAKT OUH | LÆS OP | REN TEKST | PRINT | SITEMAP |
header ouh 1ouh header 2

Henrik Villadsen 50 år

Henrik Villadsen V-tryk140x130.jpg

Direktør Henrik Villadsen, OUH Odense Universitetshospital – Svendborg Sygehus, fylder fredag den 19. april 2013 50 år.


Organisation, faglighed og struktur har været gennemgående temaer i Henrik Villadsens karriere som leder i det danske sygehusvæsen. Siden 2005 har han haft stadigt større chefposter frem til i dag, hvor han er et af medlemmerne af den seks personer store direktion for OUH Odense Universitetshospital – Svendborg Sygehus.

Henrik Villadsen blev ansat på OUH i starten af 2011, og siden sin ansættelse har han med sin idérigdom og dynamik sat sit præg på rigtig mange ting på OUH. Blandt hans centrale opgaver har været at profilere sygehusets fokus på forskning, højt specialiseret behandling og udvikling i bred forstand – og det er sammenhænge, hvor OUH har haft stort udbytte af Henrik Villadsen.

Henrik Villadsen kender Odense Universitetshospital rigtigt godt, idet han i 12 år i perioden 1991-2003 tog sin ph.d.-grad og gennemførte sin praktiske uddannelse til hjertelæge på sygehuset.

Kolleger kender Henrik Villadsen som en åben og humoristisk person, men også som en målrettet chef med mange ambitioner, der ikke svarer til Jantelovs-Mors, hvor han er vokset op. Han er ærlig, man ved, hvor man har ham, og han er ikke bange for at uddelegere ansvar. Direktøren indgår gerne i dialog – med medarbejdere, pressen og samarbejdspartnere. Han respekterer andres synspunkter, han er lyttende, og han taler folk op, ikke ned.

Udover Henrik Villadsen består direktionen på OUH af administrerende sygehusdirektør Jane Kraglund, direktør Judith Mølgaard, direktør Peter Fosgrau, direktør Jens Peter Steensen og direktør Peder Jest. De refererer alle direkte til sundhedsdirektør i Region Syddanmark Jens Elkjær.

Fakta om Henrik Villadsen
Henrik Villadsen er født i Nykøbing Mors i 1963 og har taget sin studentereksamen på Morsø Gymnasium.
I 1991 blev han cand.med. fra Aarhus Universitet og gennemførte hele sin praktiske lægeuddannelse på Odense Universitetshospital, hvor han blev speciallæge i kardiologi i 2003. Efter en kort afstikker på to år til Skejby Sygehus tiltrådte Henrik Villadsen som ledende overlæge på Sønderborg Sygehus i 2005, og året efter avancerede han til centercheflæge på Sygehus Sønderjylland. I 2007 fik han stillingen som lægelig direktør og medlem af den tre mand store direktion på Sygehus Sønderjylland, en stilling han havde frem til sin ansættelse på OUH i 2011.

Henrik Villadsen har gennemført en ph.d. og en HD i organisation og har senest i 2007 taget en Master i Health Management.

Henrik Villadsen har deltaget i og været formand for en lang række regionale og nationale arbejdsgrupper og bestyrelser. Han har bl.a. siddet for bordenden i de arbejdsgrupper i Region Syddanmark, der har udviklet konceptet for de fælles akutmodtagelser og den organisatoriske grundstruktur for fremtidens sygehuse i Syddanmark. Ligeledes spiller han en central rolle som formand for den lægeligelige videreuddannelse og lægemiddelområdet i regionen.
Henrik Villadsen bor sammen med sin datter og sin kone, praksissygeplejerske Charlotte Villadsen, i Bellinge ved Odense.
 


Siden er sidst opdateret: 28-05-2013 af Odense Universitetshospital.