Gå til indhold
FORSIDEN | LÆS OP | REN TEKST | PRINT | SITEMAP |
header ouh 1ouh header 2

Lægemiddellaboratoriet

Kontaktperson, overlæge Per Damkier
Telefon: 65 50 37 90
 


Lægemiddellaboratoriet udbyder analyser af en lang række lægemidler og misbrugsstoffer i blod og urin og tilbyder som den eneste en lægefaglig fortolkning af disse resultater samt rådgivning i tilslutning til svarafgivelsen. Denne rådgivning er særligt relevant for en række lægemidler, hvor der ikke er langt fra effekt til bivirkninger. Dette gælder for eksempel inden for psykiatrien. Analyseporteføljen og volumen er blandt de største i Danmark

Der afgives omkring 3.000 prøvesvar med lægekommentarer af læger i uddannelse til klinisk farmakologi, og tendensen er let stigende.

Eksempel på rådgivning:

Et prøvesvar på S-nortriptylin (et middel mod depression) er væsentligt forhøjet, også i forhold til tidligere analysesvar, med risiko for alvorlige bivirkninger. Analysesvaret giver mistanke om en uhensigtsmæssig samtidig anvendelse af andre lægemidler.  Den lægelige vurdering af dette svar involverer kontakt til en psykiatrisk behandler, som ikke har ændret behandlingen. Ved kontakt til egen læge opklares det, at patienten er sat i behandling med et svampemiddel mod neglesvamp. Dette lægemiddel forhindrer nedbrydningen af nortriptylin og har resulteret i bivirkninger hos patienten og en høj koncentration af nortriptylin. Efter ændring af behandlingen mod neglesvamp fik patienten et normalt niveau af nortriptylin.


Siden er sidst opdateret 18-10-2012
KBF - Sekretariat