Gå til indhold
FORSIDEN | LÆS OP | REN TEKST | PRINT | SITEMAP |
header ouh 1ouh header 2

Nyheder


Link OUH indkalder 82 kvinder til ekstra brystkræftundersøgelse
En mindre gruppe kvinder har fået tilbudt en undersøgelse på Odense Universitetshospital, der ikke lever fuldt ud op til de faglige retningslinjer. Disse kvinder vil nu blive indkaldt til en ekstra undersøgelse.
Link Poul Erik Andersen udnævnt til Distinguished fellow of CIRSE
Professor Poul Erik Andersen, OUH, er som den første i Danmark blevet udnævnt som ’Distinguished fellow’ of CIRSE (Cardiovascular and Intervenitonal Radiological Society of Europe)
Link Radiografer får pris på European Congress of Radiology
MR-radiograferne Nana Villadsen og Signe Maj Scheffmann Olloni fra Radiologisk Afdeling på OUH har modtaget prisen Best Paper Award på European Congress of Radiology 2018
Link HC And hjælper børn igennem MR-skanning uden bedøvelse
Et nyt projekt fra Radiologisk Afdeling på OUH viser, at mange mindre børn ikke behøver at blive bedøvet før en tur i den ellers potentielt skræmmende MR-skanner, hvis bare de forinden får en forklaring af tegneseriefiguren HC And.
Link Poul Erik Andersen - 40 års jubilæum
Specialeansvarlig overlæge, professor Poul Erik Andersen, Radiologisk Afdeling, Odense Universitetshospital, kunne den 1. marts 2017 fejre sit 40 års jubilæum
Link OUH lokalvært for international kongres i interventionsradiologi
Omkring 7000 deltagere forventes at deltage i september.
Link Fælles billedbank for hele regionen
Den fælles billedbank REBI kan spare patienter og personale for både tid og penge.
Link Genindkalder til screening for brystkræft
Et stort antal syddanske kvinder bliver nu tilbudt en ny screening for brystkræft. Det sker efter, regionens jurister har kastet et kritisk blik på den procedure, som regionen i en periode fulgte overfor kvinder, der ikke reagerede på i alt tre invitationer til screening.
Link Publisering i bogen Endovascular Intervention
Med minimal radiologisk invasiv behandling hjælper vi patienter med malign thorakal sygdom. Læs mere om emnet her
Link Radiologi er langt mere end billedanalyser
Radiologi er et fagområde i vækst og på OUH et højtspecialiseret område, blandt andet med akutfunktion for hele landet.
Link Knogler i 3D baseret på gennemlysningsmodalitet
På Radiologisk Afdeling bliver et stigende antal konventionelle knogleundersøgelser i dag suppleret med en serie af gennemlysningsbilleder der er med til at rekontruere til 3-dimensionelle snitbilleder.
Link OUH-overlæge ny formand for radiologi-forening
Overlæge og professor Poul Erik Andersen, Radiologisk Afdeling, OUH, er udnævnt som formand for Dansk Forening for Interventionel Radiologi.
Link Ny MR-scanner giver hurtigere og smidigere behandling
Odense Universitetshospital råder nu over i alt fem MR-scannere. Den øgede kapacitet betyder hurtigere og smidigere behandlingsforløb for patienterne
Link Internationalt møde om embolisering
Professor Poul Erik Andersen, Radiologisk Afdeling i Odense, er midt i april mødeleder og lokal vært for kollegaer fra hele Europa og USA. Temaet er embolisering ved interventionsradiologiske metoder.
Link Radiografstuderende i afdelingen - visioner og udfordringer
Tanker fra klinisk uddannelsesansvarlige radiografer om det at have radiografstuderende i afdelingen. Hvilke visioner har man som afdeling? og hvilke udfordringer giver det?
Link EOS - de første i Norden med ny helkropsskanner
Radiologisk Afdeling fik i samarbejde med Ortopædkirurgisk Afdeling installeret det nye EOS røntgenapparatur i september 2012. Ikke nok med, at Radiologisk Afdeling OUH, er de eneste i Danmark der besidder apparaturet, så er vi også de første i Norden!
Link Nyt røntgenudstyr på OUH
Hurtigere, bedre og med reduceret stråledosis med op til 90 %. Det er, hvad Radiologisk Afdeling med det nye røntgenapparatur nu kan tilbyde især unge patienter med skæve rygge. Det nye udstyr blev indviet onsdag den 12. december.
Link Radiografer med kappe og hat
Lone Brunshøj Christiansen og Janni Jensen har begge afsluttet en engelsk uddannelse og kan nu kalde sig beskrivende radiografer.
Link LEAN i Radiologisk Afdeling
Målstyringstavle skaber bedre kvalitet for alle
Link Professor Poul Erik Andersen
Tidsskriftet World Journal of Radiology trykte i august 2011 denne biografi om afdelingens professor Poul Erik Andersen
Link Artikel om brug af LEAN i Radiologisk Afdeling
Ledende overlæge Jens Karstoft samt overradiograf Lene Tarp fra Radiologisk Afdeling fik i efteråret 2010 publiceret en artikel i tidsskriftet "Insights into Imaging", som er det officielle tidsskrift for European Society of Radiology (ESR)
Link Pressemeddelelse fra OUH: ny professor i Odense
1. marts 2011 blev overlæge Poul Erik Andersen ansat som professor i klinisk radiologi, Radiologisk Afdeling.
Link MR-team nedbringer ventetid i MR-skanner
I en periode på 2 år har personalet ved MR-skanneren i Radiologisk Afdeling, OUH taget arbejde om aftenen som en fast del af deres job - resultatet er nedbragt ventetid - både personale og patienter er tilfredse.
Link Radiologisk Afdeling sparede 14,3% på EL-forbruget
For at øge fokus på EL-forbruget i afdelingen skød Radiologisk Afdeling i efteråret 2010 en kampagne igang i samarbejde med Facilities Management om at spare på El-forbruget. Personalet ydede en rigtig flot indsats og besparelsen viste sig at blive 10 gange større end forventet.
Link Ryslinge højskole skaffer et års forbrug af bamser
Elever fra Ryslinge Højskole samlede 5.000 kr. ind ved salg af billetter til Familiefestival. Pengene blev brugt til et års forbrug af bamser til de børn, der skal gennem en MR skanner på Radiologisk Afdeling, OUH.

Siden er sidst opdateret: 29-09-2016 af Odense Universitetshospital.