Gå til indhold
FORSIDEN | PRINT | SITEMAP |
header ouh 1ouh header 2

Nyheder


Link Kræftens Bekæmpelse giver 1.5 millioner kroner til nyt PhD studie
Link Gulerødder hæmmer inflammation og forebygger dermed kræft
Forskere fra SDU og OUH har nu fundet en mulig kobling mellem rodfrugterne og tarmkræft.
Link Radiologisk Forskningsenhed ved OUH får adjungeret professor i radiografi
Den første professor i Danmark i radiografi bliver tilknyttet OUH.
Link OUH-hospitalsfysiker modtager bevilling fra DCCC
Danish Comprehensive Cancer Center har netop uddelt bevillinger til seks nye initiativer på kræftområdet.
Link 1,8 millioner kroner til sygeplejeforskning i bivirkninger fra kræftbehandling
Klinisk sygeplejespecialist og ph.d. studerende Pia Krause Møller fra Onkologisk Afdeling på OUH har fået bevilliget 1,8 millioner af Novo Nordisk Fonden til et ph.d.-projekt i patienters symptomer ved strålebehandling af kræft.
Link Ny forskningsleder på Onkologisk Afdeling, Odense Universitetshospital
Henrik Jørn Ditzel er den 1/9-18 tiltrådt som ny forskningsleder ved Onkologisk Afdeling, Odense Universitetshospital samt overlæge og professor i præcisionsmedicin
Link Nyt projekt får alvorligt syge patienter til at føle sig mere set, hørt og forstået
Videokonsultation styrker samarbejdet mellem uhelbredeligt syge patienter og sundhedspersonale, men giver også patienten mulighed for at sætte dagsordenen.
Link Internationalt forskningssamarbejde mellem sygeplejersker bærer frugt.
Læs tre artikler om betydningen af at fokusere på hele familien frem for kun patienten under et kræftforløb.
Link Ny kræftsygeplejerske
Sygeplejerske Charlotte Edith Petersen på Onkologisk Afdeling R har taget en specialuddannelse i kræftsygepleje
Link Kemopatienter kan i fremtiden slippe for unødvendige køreture til sygehuset
Dét kan blive realiteten for kræftpatienter, hvis testen af et blodprøveapparat på kræftafdelingen på Odense Universitetshospital bliver en succes. Med blodprøveapparatet vil patienten allerede derhjemme kunne måle, om antallet af hvide blodlegemer er gode nok til, at de kan modtage deres planlagte kemoterapi
Link Færre bivirkninger gennem mere patientinddragelse
Onkologisk Afdeling R afprøver ny model, hvor kræftpatienter selv registrerer deres bivirkninger, mens de er i behandling.
Link OUH får nyeste udstyr til kræftbehandling
MR-accelerator vil give patienterne mere præcis strålebehandling, færre bivirkninger og bedre mulighed for helbredelse.
Link To nyuddannede stråleterapeuter
Louise Cecilie Mark Petersen og Bettina Fjord Christiansen er ansat i strålebehandlingen på Onkologisk Afdeling R i Odense.
Link Eliteforskningscentret AgeCare arrangerer symposium om kræft blandt ældre
Den 22. udgave af Kræftens Bekæmpelses årlige symposium finder sted 7.-9. november 2016 i København under overskriften ”Cancer in the elderly”.
Link Tina Storm Larsen - 25 års jubilæum
Afdelingssygeplejerske Tina Storm Larsen, strålebehandlingsafsnittet, Onkologisk Afdeling R, Odense Universitetshospital, kan den 1. marts 2016 fejre 25 års jubilæum på Odense Universitetshospital.
Link Susanne Møller - 40 års jubilæum
Smerte- og pallationssygeplejerske Susanne Møller, Onkologisk Afdeling R på Odense Universitetshospital, kan den 1. oktober 2015 fejre sit 40 års jubilæum.
Link Winnie Sandager Pedersen - 40 års jubilæum
Winnie Sandager Pedersen er i forbindelse med sit 40 års jubilæum blevet tildelt dronningens fortjenstmedalje
Link Inger Lise Damgaard - 40 års jubilæum
Sygeplejerske Inger Lise Damgaard, Strålebehandlingen på Onkologisk Afdeling R, er i forbindelse med sit 40 års jubilæum den 15. marts 2015 blevet tildelt dronningens fortjenstmedalje.
Link Professor i strålebehandling af kræftsygdomme
Overlæge, ph.d. Olfred Hansen er blevet ansat som klinisk professor med opgaver indenfor strålebehandling af kræftsygdomme. Ansættelsen er tilknyttet Onkologisk afdeling R, Odense Universitetshospital og Klinisk Institut, Syddansk Universitet.
Link Legat til Palliativt Sengeafsnit
Det nyoprettede palliative sengeafsnit har fået tildelt et legat på 117.184 kr. af Team Follow Me.
Link Ny professor i strålefysik
Hospitalsfysiker Carsten Brink er tiltrådt et nyoprettet professorat i strålefysik ved Syddansk Universitet og Radiofysisk Laboratorium, Odense Universitetshospital´.
Link Årets danske forskningsresultat kommer fra SDU og OUH
Videnskab.dk belønner udviklingen af en blodprøve, der kan bestemme en kvindes risiko for brystkræft og afsløre sygdommen langt tidligere. Bag projektet står Henrik Ditzel og Annette Raskov Kodahl fra Institut for Molekylær Medicin og Onkologisk Afdeling, Odense Universitetshospital.
Link Merete Bech Poulsen, OUH - 40-års jubilæum
Oversygeplejerske Merete Bech Poulsen, Onkologisk Afdeling R, Odense Universitetshospital, kan den 1. oktober 2014 fejre sit 40-års jubilæum.
Link Nyt sengeafsnit for uhelbredeligt syge på OUH indviet
OUH har som noget helt nyt åbnet et sengeafsnit udelukkende for uhelbredeligt syge patienter. Det nye palliative sengeafsnit, der har plads til 11 patienter, blev indviet torsdag den 4. september.
Link Hård fysisk træning for patienter i kemobehandling på OUH
Som noget nyt tilbyder OUH nu holdtræning for kræftpatienter i kemobehandling. I seks uger skal patienterne styrketræne fire dage om ugen sideløbende med, at de får kemoterapi.
Link Poula Andersen - 40 års jubilæum
Sygeplejerske Poula Marie Andersen, Onkologisk Afdeling R, Odense Universitetshospital, er i forbindelse med sit 40 års jubilæum den 1. september blevet tildelt dronningens fortjenstmedalje.
Link R´s sengeafsnit vinder Arbejdsmiljøprisen 2013
Onkologisk Afdeling R’s sengeafsnit er de stolte vindere af OUH’s Arbejdsmiljøpris 2013. Det blev afsløret på Hospitalskonferencen 10. april.
Link Onkologiprisen 2014 til Jørn Herrstedt
Professor overlæge dr. med Jørn Herrstedt, Onkologisk Afdeling på Odense Universitetshospital, har fået tildelt Onkologiprisen 2014.
Link Blodprøve vil kunne fortælle, om du har brystkræft
I fremtiden vil det være muligt at bestemme en kvindes risiko for brystkræft med en blodprøve og opdage sygdommen langt tidligere end i dag. Samtidig slipper mange kvinder for ubegrundet angst for kræft, når en mammografi viser et falsk positivt resultat.
Link Kemoterapi - mellem virkning og bivirkning
Professor Marianne Ewertz, Onkologisk Afdeling R på OUH, har en overordnet målsætning for sin forskning: At hindre senskader efter en effektiv kræftbehandling.
Link 40 års jubilæum - Henny Lind Rathje
Henny Lind Rathje, Onkologisk Afdeling R, kan 8. november 2013 fejre sit 40 års jubilæum
Link Fortjenstmedalje til Karen Marie Hansen
Sygeplejerske Karen Marie Hansen fra Strålebehandlingen på Onkologisk Afdeling R har i forbindelse med sit 40 års jubilæum i september 2013 på OUH fået overrakt dronningens fortjenstmedalje.
Link Ny MR-scanner i strålebehandlingen giver smidigere arbejdsgange
Den nye MR-scanner i Afdeling R., betyder nemmere, hurtigere og mere smidige arbejdsgange til stor gavn for patienterne.
Link Det er ligesom kirurgi med stråler
Stråleterapien på OUH har som nogle af de første i verden taget en ny, målrettet strålebehandlingsteknik i brug. For de patienter, som kan behandles med denne metode, betyder det færre behandlinger på kortere tid.
Link OUH-læge får årets onkologi-pris
Dansk Selskab for Klinisk Onkologi har uddelt årets Onkologi pris til overlæge Lars Bastholt, Onkologisk afdeling, Odense Universitetshospital.
Link Kræftseminar gør status
Onsdag den 20. marts blev der afholdt kræftseminar på Ledernes Konferencecenter for alle på OUH, der har kræft som arbejdsområde. På seminaret blev der gjort status for 2012 og kigget frem på 2013.
Link Ny uddannelsespris
Årets uddannelsespris blev uddelt på en temadag om den lægelige videreuddannelse den 7. februar 2012. Prisen gik til afdeling R . Udover æren, får afdelingen et maleri af kunstneren Per Buk og så er der morgenbrød på vej til hele afdeling R.
Link Afdeling med eget slot
Aktiviteter og medarbejdere på Dallund Slot er nu en del af Onkologisk Afdeling R. Afdelingen planlægger sammen med direktør Henrik Villadsen og Syddansk Universitet et fremtidigt videnscenter for rehabilitering og palliation for kræftpatienter.
Link Fortjenstmedalje til Susanna Eggert
Susanna Eggert, Onkologisk Afdeling R, har fået dronningens fortjenstmedalje.
Link 25 års jubilæum - Jytte Andersen, Onkologisk Afdeling R
Jytte Andersen, Onkologisk afdeling R, kan den 1. oktober 2012 fejre 40 års jubilæum.
Link Mødet med patienten
Den gode samtale hjælper både patient og læge videre i et behandlingsforløb, og vellykket kommuni-kation kan sikre, at lægens budskab bliver hørt og forstået. Erfaren overlæge og underviser giver gode råd om mødet med patienten.
Link Kunst mod kvalme
Allerede i indgangen til kræftafdelingen eller måske helt ude på Sdr. Boulevard melder kvalmen sig hos nogle af de patienter, der har en aftale på onkologisk afdeling. Derfor har ambulatoriet nu fået en afstressende vægudsmykning i form af et digitalt maleri.
Link Seebach sang for kræftpatienter
Der var autografer til alle børn, og mange blev fotograferet sammen med Rasmus Seebach, da han 17. marts gav en lukket koncert for kræftpatienter på OUH.
Link Overlæge, mor til fem og politiker
Susanne Ursula Larsen holder bevidst jobbet som overlæge adskilt fra sin politiske karriere.

Siden er sidst opdateret: 22-02-2012 af Odense Universitetshospital.Tilgængelighedserklæring