Gå til indhold
FORSIDEN | LÆS OP | REN TEKST | PRINT | SITEMAP |

Nyheder fra H.C. Andersen Børnehospital

Følg også OUH på Facebook Mød os på Facebook
 

Link Ællingen fejrer 1-års fødselsdag
Onsdag den 11. januar kl. 15.30 - 17.30 fejrer Ællingen sin første fødselsdag med en magisk fest for børn på OUH (og deres søskende) mellem 6 og 12 år.
Link Julemanden kommer på besøg
Om formiddagens den 24. december får H.C. Andersen Børnehospital besøg af selveste julemanden, der vil gå rundt på sengeafsnittene og hilse på alle syge børn og unge, samt deres søskende og familier.
Link Prinsesse Marie legede på Børnehospitalet
H.K.H. Prinsesse Marie besøgte H.C. Andersen Børnehospital den 14. december 2017.
Link Ællingens julesang hitter på Facebook
Børnene og de frivillige i Ællingen på H.C. Andersen Børnehospital har skrevet og indspillet en julesang sammen med gruppen Den Musikalske Lykkepille, som lige nu hitter på Facebook.
Link Legeheltene i TV-Avisen
De seje Legehelte på H.C. Andersen Børnehospital har været i TV-Avisen på DR1.
Link MusikBeRigets julekoncert
Kaya Brüel og Ole Kibsgaard giver julekoncert på Eventyrtorvet på H.C. Andersen Børnehospital torsdag den 14. december kl. 10.30. Kom og syng julen ind med de dejligste julesange, vi alle kender.
Link Julehygge i Svanen 14. december kl. 18-21
Hvis du er mellem 12 og 22 år og indlagt på OUH, så håber vi at se dig i Svanen til masser af julehygge, julemusik og slik!
Link Kom og leg med Michael Olesen og Michelle Vesterby
Michael Olesen fra Vild med dans, Michelle Vesterby, Danmarks sejeste kvindelige triatlet, m.fl. fra Climb for Charity kommer forbi Eventyrtorvet på H.C. Andersen Børnehospital i dag den 4. december kl. 12-13 og giver den gas sammen med Legeheltene.
Link LEO Odense holder Julestue
Kom og vær med til at hygge, når LEO Odense holder julestue på H.C. Andersen Børnehospital.
Link Professorat i brugerinvolvering og telemedicin på H.C. Andersen Børnehospital og CIMT, OUH og SDU
Jane Clemensen er blevet ansat som professor på H.C. Andersen Børnehospital, OUH, som den første professor med sygeplejefaglig baggrund.
Link Julehygge og koncert med RayRay
Kom til koncert med Årets Børnekulturperson RayRay, når SMILfonden arrangerer julehygge på Eventyrtorvet på H.C. Andersen Børnehospital onsdag 29. november kl. 13-14.
Link OB Superligaholdet besøger H.C. Andersen Børnehospital
Odense Boldklub er lige nu med i en indsamling til Danske Hospitalsklovne på H.C. Andersen Børnehospital. I den forbindelse kommer hele OB Superligaholdet på besøg tirsdag den 21. november.
Link Legehelt søges
Børneulykkesfonden, der driver Legeheltene på de danske hospitaler, søger lige nu en studerende til en stilling som Legehelt på H.C. Andersen Børnehospital hver onsdag samt ved ferier og andre lejligheder.
Link Svanen fejrer 5-års fødselsdag
Hvis du er mellem 12 og 22 år og indlagt på OUH, så kom til fødselsdag i Svanen torsdag den 9. november kl. 18.
Link Halloween (u)hygge i Svanen
De frivillige i Svanen holder Halloween-hygge for alle indlagte mellem 12 og 22 år tirsdag den 31. oktober kl. 18.30-21
Link Enorm trækogle ved børnehospitalets indgang
En tonstung og enorm kogle udskåret i træ pryder for tiden hovedindgangen til H.C. Andersen Børnehospital.
Link Halloween-skattejagt for børnene på OUH
Ællingens skattekiste er blevet stjålet. Tyven har efterladt et skattekort. Vil du og dine søskende hjælpe med at finde den torsdag den 26. oktober kl. 15.30?
Link Nye trampoliner
H.C. Andersen Børnehospital får tre nye trampoliner udenfor i gårdhaven mellem HM4 og H7. I den forbindelse lukkes gårdhaven i et par dage fra den 13. september.
Link Ny HC And-skærm i ambulatoriet
Nu kan børn i HC Ands målgruppe forberede sig til at få lavet blodprøve og priktest i H.C. Andersen Børnehospitals ambulatorie.
Link Jette Sørensen - 25 års jubilæum
Sygeplejerske Jette Sørensen på H. C. Andersen Børnehospitals afsnit H3 kan den 1. august fejre sit 25 års jubilæum på OUH.
Link Rikke Hørlykke er legehelt på Børnehospitalet
På onsdag den 23. august kl. 10 - 11.30 kommer Rikke Hørlykke, Lisbeth Østergaard m.fl. fra Climb for Charity forbi Eventyrtorvet på H.C. Andersen Børnehospital og giver den gas sammen med afdelingens Legehelt.
Link 36.775 kroner til spas og kultur på børnehospitalet
Den 17. august overrakte rådmand Jane Jegind 36.775 kroner til H.C. Andersen Børnehospital på OUH. Pengene kommer fra fejringen af H.C. Andersens fødselsdag tidligere på året, og de skal bruges på at gøre børnenes hverdag sjov og fortryllende.
Link Sensommerhygge i Svanen
Svanen og de frivillige inviterer til sensommerhygge for unge indlagte den 15. august kl. 18.30 – 21.00.
Link Blomster ved Indgang 60
Dette flotte blomsterarrangement pryder i denne tid indgangen til H.C. Andersen Børnehospital.
Link Sommerfest i Svanen
Er du indlagt og mellem 12-22 år, så kom ned i Svanen den 15. juni kl. 18.30-21 til sommerafslutning.
Link Besøg af politi og beredskab
H.C. Andersen Børnehospital havde i dag besøg af brandbiler, politihunde og blinkende sirener.
Link Overvægtsambulatorium på HCA Børnehospital
H.C. Andersen Børnehospital har som noget nyt fået et overvægtsambulatorium for svært overvægtige børn og unge.
Link Trøstemusene er kommet til OUH
I dag kom der mus på H.C. Andersen Børnehospital på OUH. 155 farverige og fantasifulde trøstemus, der er syet, strikket og hæklet af medlemmerne af Facebook-gruppen ”Trøstemus til alle børneafdelinger i hele Danmark”.
Link Flot tredjeplads til Svanen og Ællingen
Svanen og Ællingen på H.C. Andersen Børnehospital var nomineret til Region Syddanmarks Frivillighedspris, der blev uddelt i går. Desværre blev det kun til en delt tredjeplads i denne omgang, men vi er stolte over nomineringen.
Link Lastbiler for Børn
Kom og prøv at sidde i en lastbil, mød tryllekunstneren Henny Solskin og dans på H.C. Andersen Børnehospital på lørdag den 29. april kl. 10-12.
Link Kom til lancering af Legeheltene
Legeheltene er nu blevet en fast aktivitet på hospitalet. Alle børn og forældre tilknyttet H.C. Andersen Børnehospital er inviteret til den officielle lancering på torsdag 27. april kl. 15. Dagen vil byde på masser af leg, sjov, musik og bevægelse - og et par kendte ansigter.
Link OUH-frivillige nomineret til Frivillighedsprisen
Fire frivillige indsatser er nomineret til at dyste om to priser, når Region Syddanmark 3. maj uddeler Frivillighedsprisen og Prisen for Den Gode Idé – en af dem er Børne- og ungecaféerne Ællingen og Svanen på H. C. Andersen Børnehospital.
Link Stem på at give million til forskningsprojekt
Henrik Thybo Christesens forskningsprojekt om Vitamin D-mangel er med i konkurrencen om at vinde en million kroner i eventen Et sundere Fyn. Du kan lige nu stemme på projektet.
Link Musikaften i Svanen med bandet Harmsen & Drejer
Er du mellem 12-22 år? Så håber vi at se dig til en hyggelig musikaften onsdag den 19. april kl. 18.30 i Svanen.
Link Hammer hyggelig aften i Svanen med bandet RUST
Tirsdag den 4. april kl. 19 optrådte bandet RUST i ungecafeen Svanen på OUH. 18 personer var samlet til en hammer hyggelig aften! Efter koncerten blev bandmedlemmerne i cafeen og spillede spil med de unge.
Link Fint besøg, festlig indvielse og forskningsseminar
Det var en stor dag på H.C. Andersen Børnehospital i går, hvor hospitalet kunne fejre sin ni-års fødselsdag. Det foregik med kagemand til alle indlagte patienter, besøg af H.K.H. Prinsesse Marie, indvielse af det nye HCA Børnekirurgisk Center og afholdelse af det årlige Pædiatrisk Forskningsseminar.
Link Spiserørsdefekt hos nyfødt sat sammen med magneter
HCA Børnekirurgisk Center på Odense Universitetshospital har som de første i Europa benyttet en helt ny teknik til at operere et barn med et spiserør, hvor det midterste stykke manglede. To midlertidigt indsatte magneter har fået de to spiserørs-ender til at mødes og gro sammen. Børn med tilsvarende defekt vil ofte få mavesækken flyttet op i brystkassen i stedet for det manglende spiserør, ofte med varige men til følge.
Link Prinsesse Marie er med til at fejre, når ni afdelinger går sammen om børnekirurgisk center på OUH
Den 3. april åbner HCA Børnekirurgisk Center på OUH, der er et formelt samarbejde mellem ni afdelinger på OUH. H.K.H. Prinsesse Marie deltager i den officielle indvielse og den efterfølgende fejring med Odenses H.C. Andersen Paraden.
Link Nye TV på alle sengestuer på børnehospitalet
Takket være en donation fra Albani Fonden er der kommet nye fjernsyn på alle sengestuer på afsnit H2, H3, H7 og HM4 på børnehospitalet. Nogle af de tidligere apparater er blevet fordelt til øvrige afdelinger på OUH.
Link Fabelagtig fødselsdag til fordel for Børnehospitalet
2. april fejrer Odense Kommune H.C. Andersens fødselsdag i det nye kulturhus Odeon. Overskuddet fra arrangementet går til H.C. Andersen Børnehospital.
Link Kom til indvielse og pædiatrisk forskningsseminar
HCA Forskning og H.C. Andersen Børnehospital inviterer medarbejdere, samarbejdspartnere og nysgerrige sjæle til indvielse af Børnekirurgisk Center & Pædiatrisk Forskningsseminar 3. april – med deltagelse af H.K.H. Prinsesse Marie.
Link HC And med nyresygdom
H.C. Andersen Børnehospital og Nyremedicinsk Afdeling Y har med donation fra Trygfonden udviklet et nyt afsnit i HC Ands univers, der handler om nyresygdom.
Link SMILfonden festede på Børnehospitalet
Lørdag den 18. marts holdt SMILfonden fest på H.C. Andersen Børnehospital for 125 børn med kroniske sygdomme og deres familier.
Link En and skal fjerne børns hospitalsskræk
Fagbladet for danske bioanalytikere, dbio, har skrevet en fin artikel om HC And.
Link Ny afdelingssygeplejerske på H7
Kent Kinge Jensen er ansat som ny afdelingssygeplejerske på Afsnit H7 fra den 1. april 2017.
Link Ællingens fastelavnsfest
Ællingen holder fastelavnsfest på H.C. Andersen Børnehospital torsdag den 23. februar kl. 15.30, så kom og slå katten af tønden sammen med de andre børn og frivillige.
Link Ny ledende overlæge på H.C. Andersen Børnehospital
Marianne Skytte Jakobsen er ny ledende overlæge på H.C. Andersen Børnehospital. Hun kommer fra en stilling som ledende overlæge på Børneafdelingen i Kolding, Sygehus Lillebælt.
Link Bettina Bjørnskov Knudsen - 25 års jubilæum
Sygeplejerske Bettina Bjørnskov Knudsen, H. C. Andersen Børnehospital, Afsnit H3, Odense Universitetshospital, kan den 17. februar 2017 fejre 25 års jubilæum.
Link Børnecafé åbner på HCAB
Nu åbner Ællingen – en børnecafé på H.C. Andersen Børnehospital for børn i alderen 6 – 12 år.
Link 96.000 kroner til unikke oplevelser
Organisationen KidsAid, der støtter unikke oplevelser for syge børn, har i dag doneret 96.000 kroner til Tryllebjerget.
Link Anthon Berg giver chokolade
Tre store lyserøde Anthon Berg-busser kørte i dag op foran Børnehospitalets indgang. Busserne var læsset med chokolade til alle på H.C. Andersen Børnehospital.
Link Malene Quist og KidsAid på Børnehospitalet 21. december
Malene vil synge et par af sine populære sange på Eventyrtorvet. Hun ankommer sammen med medarbejdere fra Kids Aid og mon ikke hun synger sangen Julegemmeleg
Link Peter Toftedal ansat som overlæge
Peter Toftedal er blevet ansat som overlæge inden for pædiatrisk reumatologi på H.C. Andersen Børnehospital. Han tiltræder stillingen 1. januar 2017.
Link Luciaoptog på H.C. Andersen Børnehospital i dag
Traditionen tro gik lægerne på H.C. Andersen Børnehospital luciaoptog gennem børnehospitalet i morges.
Link Dorte Hansen konstitueret som ledende overlæge på Børnehospitalet
Overlæge Dorte Hansen er blevet konstitueret som ny ledende overlæge på H.C. Andersen Børnehospital. Den nuværende ledende overlæge Arne Høst er sygemeldt.
Link Raske børn og unge søges til to videnskabelige undersøgelser om astma
Formålet er at undersøge, hvordan astma udvikler sig hos børn og unge, og om man på en lettere måde kan stille astmadiagnosen, forudsige forløbet og forbedre behandlingen.
Link Prinsesse Marie besøger Børnehospitalet på OUH
Som led i sit samarbejde med H.C. Andersen Børnehospital på Odense Universitetshospital besøger Prinsesse Marie hospitalet den 6. september.
Link Lisbeth Rohde Bomholt - 40 års jubilæum
Klinisk diætist Lisbeth Rohde Bomholt kan tirsdag d. 16. august 2016 fejre 40 års jubilæum ved Odense Universitetshospital.
Link Risiko for alvorlig forgiftning med D-vitamin dråber
Sundhedsstyrelsen har opdateret sin vejledning i forhold til Inno Pharma vitamin D3-dråber, der er blevet trukket tilbage på grund af alt for højt D-vitamin-indhold. Alle skal straks stoppe med at tage dråberne, og har du taget Inno Pharma vitamin D3-dråber i mere end en uge, skal du have taget en blodprøve hos din læge.
Link Afskedsreception for overlæge Gunner Nielsen
Overlæge, børnekardiolog Gunner Nielsen afholder afskedsreception fredag d. 29. april 2016 kl. 14-16
Link Dorthe Kehler - 40 års jubilæum
Social- og sundhedsassistent Dorthe Kehler, afsnit H5 på H. C. Andersen Børnehospital på OUH, kan den 1. december fejre sit 40 års jubilæum.
Link Fest på H.C. Andersen Børnehospital
Lørdag den 14. november kl. 14.30 - 17.00 inviterer Talentvejen, Smilfonden og H.C. Andersen Børnehospital til et brag af en fest med musik og underholdning for indlagte børn og unge.
Link Fødselsdag i Ungecafeen
De frivillige i Café Svanen inviterer til fødselsdag torsdag den 5. november kl. 18.30 - 21.00.
Link Prinsesse Marie indleder samarbejde med børnehospitalet på OUH
H.K.H. Prinsesse Marie indleder nu et samarbejde med H.C. Andersen Børnehospital på Odense Universitetshospital for at medvirke til at styrke kendskabet til hospitalets arbejde med at behandle børn og unge. Prinsessen vil også deltage i aktiviteter, der skal styrke de positive oplevelser for børnene og deres familier under indlæggelsen.
Link Sommerafslutning i Café Svanen
Torsdag 25 juni holder Café Svanen sommerafslutning og inviterer alle unge på OUH mellem 12 og 22 år til livemusik. Tag venner, familie eller kæreste med i caféen til et brag af en oplevelse.
Link HC And hjælper, når mor eller far får kræft
Hvordan taler man med sine børn om, at mor eller far har fået kræft? Det skal den lille interaktive and, HC And, nu hjælpe med.
Link Ungestuer på OUH indvies
Håndværkerne har længe arbejdet med at omdanne tre almindelige hospitalsstuer til nogle særlige ”ungestuer” for unge med kræft på OUH. Nu er arbejdet færdigt, og stuerne bliver indviet den 27. maj.
Link Familiekoncert med sange af Halfdan Rasmussen
Tirsdag den 26. maj kl. 11 er der familiekoncert med blandt andre Kaya Brüel og Ole Kibsgaard på H.C. Andersen Børnehospital på OUH.
Link Slagtøjskoncert på børnehospitalet
Rytmisk musik i mange genrer tirsdag den 31. marts kl. 13 ved indgang 60 på Odense Universitetshospital.
Link Hjælp til HPV-vaccinerede piger
Syddanske piger, der har symptomer, som mistænkes for at være bivirkninger af HPV-vaccinen, kan få hjælp på H.C. Andersens Børnehospital i Odense. Her har en specialeansvarlig overlæge fået ansvar for at opsamle og formidle viden omkring HPV-vaccinen og eventuelle bivirkninger.
Link Professorat i neonatologi
Henrik Thybo Christesen (56) er udnævnt til klinisk professor i neonatologi, nyfødte børns sundhed med særligt fokus på hormonelle forhold hos de nyfødte.
Link Afdelingssygeplejerske Tove Wilhelmsen - 40 års jubilæum
Afdelingssygeplejerske Tove Wilhelmsen, H. C. Andersen Børnehospital, er i forbindelse med sit 40 års jubilæum den 17. marts 2015 blevet tildelt dronningens fortjenstmedalje.
Link Fallulah til børnefødselsdag
Sangerinden Fallulah synger fødselsdagssang og to af sine egne sange for indlagte børn og unge, når Café Svanen på H.C. Andersen Børnehospital i Odense fejrer to års fødselsdag onsdag den 5. november.
Link Katja Aalbæk-Nielsen - 25 års jubilæu´m
Sygeplejerske Katja Aalbæk-Nielsen, H. C. Andersen Børnehospital, kan den 18. august 2014 fejre sit 25 års jubilæum.
Link Birthe Pilekjær Sørensen - 40 års jubilæum
Sygeplejerske Birthe Pilekær Sørensen, H. C. Andersen Børnehospital, Odense Universitetshospital, kan den 16. juni 2014 fejre sit 40 års jubilæum.
Link Tegnede klovne udstilles på OUH
De populære børneværter Sebastian Klein og Chapper kommer til H.C. Andersen Børnehospital mandag den 16. juni for at underholde ved åbningen af en noget atypisk udstilling.

Siden er sidst opdateret: 04-05-2017 af Odense Universitetshospital.