Gå til indhold
FORSIDEN | LÆS OP | REN TEKST | PRINT | SITEMAP |
header ouh 1ouh header 2

Nyheder fra ortopædkirurgisk afdeling


Link Professorat i Ulykkesforskning og -forebyggelse ved SDU og OUH
Overlæge og ph.d. Jens Lauritsen er udnævnt til professor med fokus på Ulykkesforskning og Ulykkesforebyggelse ved Klinisk Institut på Syddansk Universitet.
Link Kom til åbning for forskningscenter for familiesundhed 10. januar
”From family nursing to family health”
Link Skader efter fyrværkeri 2019/2020
Antallet af nytårsskader er på samme niveau som sidste år, men antallet af alvorlige skader falder for tredie år i træk.
Link Færre fynboere kom til skade med fyrværkeri ved overgangen til det nye år
Nytåret på OUH har været bemærkelsesværdigt roligt med færre fyrværkeriskader end sidste år. Foreløbigt har kun fire fynboer været i behandling for småskader i forbindelse med fyrværkeri.
Link Skader ved brug af el-løbehjul er ikke kun et sommerfænomen. Der sker også skader i den kolde tid.
Siden udlejnings el-løbehjulene dukkede op i den odenseanske trafik, har Ulykkes Analyse Gruppen ved OUH løbende fulgt ulykkesmønstret og de skader, der er sket i forbindelse med brug af el-løbehjul.
Link Skader ved brug af el-løbehjul
Ulykkes Analyse Gruppen ved OUH anbefaler: Øv dig, inden du tager ud på el-løbehjul og anvend hjelm. Risikoen for at pådrage sig en skade, der skal behandles på skadestuen, er ca. 8 gange større ved brug af el-løbehjul end ved brug af cykel.
Link Ny ledende overlæge for Ortopædkirurgisk Afdeling
1. maj 2019 tiltræder Lonnie Froberg som ny ledende overlæge for Ortopædkirurgisk Afdeling O på OUH Odense Universitetshospital – Svendborg Sygehus. Hun kommer fra en stilling som overlæge i traumesektoren og specialeansvarlig overlæge for skadestuen og traumecentret på Ortopædkirurgisk Afdeling på OUH.
Link Fire færre fynboere kom til skade med fyrværkeri ved overgangen til det nye år
Nytåret på OUH har generelt været overvejende roligt med fire færre fyrværkeriskader end sidste år. En enkelt person har dog fået en alvorlig øjenskade.
Link OUH-Overlæge får Gigtforeningens forskerpris af Dronningen
Overlæge Søren Overgaard fra Ortopædkirurgisk Afdeling O på OUH får Gigtforeningens forskerpris overrakt af H.M. Dronning Margrethe
Link International prestigekonference lander i Odense i 2020
En forskergruppe fra Den Ortopædkirurgiske Forskningsenhed ved Syddansk Universitet og Odense Universitetshospital er netop blevet tildelt værtskabet i 2020 for en prestigefuld konference omhandlende gang- og bevægelsesanalyse. Det er samtidig første gang i konferencens 29 år lange historie, at Danmark vælges som destination.
Link Flere fynske hoftebrud behandles fra 1. april i Svendborg
Færre patienter vil dermed skulle flyttes under deres indlæggelse.
Link Uændret antal fyrværkeriskader de seneste ti år i de to nytårsdøgn
Der blev i alt behandlet 254 skader efter fyrværkeri ved sygehusene i hele Danmark i de to døgn den 31.12.17 og 1.1.2018. Langt de fleste er skadet af godkendte fyrværkerityper.
Link Analyse: Tilskadekomne på fynske motorveje 2010-2016
I analysen udpeger Ulykkesanalysegruppen også, hvor på Fyn ulykkerne sker.
Link Uændret højt antal tilskadekommende på de fynske motorveje i 2016
Sidste år måtte 243 patienter på OUHs skadestuer efter en motorvejsulykke – og 90 procent af ulykkerne var sket på Fyn. Dermed fastholdes den triste rekord fra 2015, der ellers havde vist det højeste antal ulykker i fem år.
Link Samme antal danske fyrværkeriskader som sidste år
Antallet af fyrværkeriskader i nytåret 2016/17 var set over hele landet det samme som året før. Kun hver fjerde med skader brugte beskyttelsesbriller
Link Stigning i antallet af fyrværkeriskader behandlet på OUH
Antallet af personer, der har været behandlet på OUH med fyrværkeriskader er desværre højere end året før. Den Fælles Akutmodtagelse på Odense Universitetshospital har generelt haft en meget travl aften.
Link Første danske professor i traumatologi
Professor ph.d. Hagen Schmal er ansat som den første kliniske professor i traumatologi i Danmark på Ortopædkirurgisk afdeling O, OUH og Klinisk Institut, SDU.
Link Højdespringerpris til ortopædkirurgerne
Ortopædkirurgisk Afdeling på OUH blev 17. marts tildelt Sundhedsstyrelsens såkaldte højdespringerpris, en pris for god videreuddannelse af yngre læger.
Link Nyheder fra Den Ortopædkirurgisk Forskningsenhed

Siden er sidst opdateret: 22-08-2018 af Odense Universitetshospital.