Gå til indhold
FORSIDEN | LÆS OP | REN TEKST | PRINT | SITEMAP |

Topfrise til forsiden på www.ouh.dk

Nyheder fra ortopædkirurgisk afdeling


Link International prestigekonference lander i Odense i 2020
En forskergruppe fra Den Ortopædkirurgiske Forskningsenhed ved Syddansk Universitet og Odense Universitetshospital er netop blevet tildelt værtskabet i 2020 for en prestigefuld konference omhandlende gang- og bevægelsesanalyse. Det er samtidig første gang i konferencens 29 år lange historie, at Danmark vælges som destination.
Link Flere fynske hoftebrud behandles fra 1. april i Svendborg
Færre patienter vil dermed skulle flyttes under deres indlæggelse.
Link Uændret antal fyrværkeriskader de seneste ti år i de to nytårsdøgn
Der blev i alt behandlet 254 skader efter fyrværkeri ved sygehusene i hele Danmark i de to døgn den 31.12.17 og 1.1.2018. Langt de fleste er skadet af godkendte fyrværkerityper.
Link Analyse: Tilskadekomne på fynske motorveje 2010-2016
I analysen udpeger Ulykkesanalysegruppen også, hvor på Fyn ulykkerne sker.
Link Fortjenstmedalje til Inge Dorte Jensen
Sterilassistent Inge Dorte Jensen, Ortopædkirurgisk Afdeling O, er i forbindelse med sit 40 års jubilæum på OUH blevet tildelt dronningens fortjenstmedalje.
Link Uændret højt antal tilskadekommende på de fynske motorveje i 2016
Sidste år måtte 243 patienter på OUHs skadestuer efter en motorvejsulykke – og 90 procent af ulykkerne var sket på Fyn. Dermed fastholdes den triste rekord fra 2015, der ellers havde vist det højeste antal ulykker i fem år.
Link Samme antal danske fyrværkeriskader som sidste år
Antallet af fyrværkeriskader i nytåret 2016/17 var set over hele landet det samme som året før. Kun hver fjerde med skader brugte beskyttelsesbriller
Link Stigning i antallet af fyrværkeriskader behandlet på OUH
Antallet af personer, der har været behandlet på OUH med fyrværkeriskader er desværre højere end året før. Den Fælles Akutmodtagelse på Odense Universitetshospital har generelt haft en meget travl aften.
Link Inge Kowal-Andersen - 40 års jubilæum
Sygeplejerske Inge Kowal-Andersen, Ortopædkirurgisk ambulatorium, OUH, kan 1. oktober fejre 40 års jubilæum på Odense Universitetshospital.
Link Første danske professor i traumatologi
Professor ph.d. Hagen Schmal er ansat som den første kliniske professor i traumatologi i Danmark på Ortopædkirurgisk afdeling O, OUH og Klinisk Institut, SDU.
Link Inge-Dorte Jensen - 40 års jubilæum
Sygehjælper og sterilassistent Inge-Dorte Jensen, operationsgangen på Ortopædkirurgisk Afdeling O, kan mandag den 1. februar 2016 fejre sit 40 års jubilæum på Odense Universitetshospital.
Link Færre fyrværkeriskader i nytåret 2015/16
Men kun hver fjerde af tilskadekomne brugte beskyttelsesbriller og flere børn blev skadet ved dette nytår. Det viser den samlede opgørelse over, hvilke skader, der blev behandlet på landets sygehuse.
Link Færre fynske fyrværkeriskader end sidste år
Antallet af fynske fyrværkeriskader nytårsaften var i år heldigvis noget lavere end ved årsskiftet 2014/2015. På OUH har i alt 18 fynboer været til behandling for fyrværkeriskader indtil klokken 9 1. januar mod 24 skader på samme tidspunkt sidste år.
Link Kunst til de mindste patienter på O operation i Odense
Fredag den 2. oktober var der fernisering på O’s operation, hvor kunstner Erik Schrader fremviste sine kunstværker på 2 af afdelingens operationsstuer og et venterum.
Link Bente Cecilie Lind Pedersen - 40 års jubilæum
Sygeplejerske Bente Cecilie Lind Pedersen, Ortopædkirurgisk Afdeling O, Odense Universitetshospital, er i forbindelse med sit 40 års jubilæum den 5. oktober 2015 blevet tildelt dronningens fortjenstmedalje i sølv.
Link Tove Kay - 40 års jubilæum
Tove Kay er i forbindelse med sit 40 års jubilæum blevet tildelt dronningens fortjenstmedalje
Link Traumekonference i Odense
OUH er vært for konference arrangeret af de de fire danske traumecentre - hør om blandt andet helikoptere, kirurgi ved traumer, traumesygepleje og presseetik
Link Højdespringerpris til ortopædkirurgerne
Ortopædkirurgisk Afdeling på OUH blev 17. marts tildelt Sundhedsstyrelsens såkaldte højdespringerpris, en pris for god videreuddannelse af yngre læger.
Link O operation blev årets kliniksted
Sygeplejestuderendes Landssammenslutning har kåret Ortopædkirurgisk Operationsafsnit som årets kliniksted i Region Syddanmark.
Link Nyheder fra Den Ortopædkirurgisk Forskningsenhed
Link Raske børn hjælper børn med hjerneskade til at gå bedre
3D-teknologi anvendes i et forskningsprojekt fra Den Ortopædkirurgiske Forskningsenhed på Odense Universitetshospital og Syddansk Universitet til at beskrive raske børns bevægelser, så fagpersoner kan hjælpe hjerneskadede børn med at gå normalt.
Link Europæisk pris til ph.d.-studerende
Claus Varnum, OUH og SDU, har modtaget pris for det bedste abstract ved den Europæiske Ortopædkirurgiske Kongres.
Link Donation til Ortopædkirurgisk Afdeling
Afdeling O har fået en donation på 72.000 kroner fra Inner Wheel klubberne i Odense. Donationen skal bruges til en såkaldt fodplade, der elektronisk kan registrere fodtryk, og som supplerer mulighederne for at indsamle data i ganganalyselaboratoriet.
Link Bevilling til forskning i forbedret akutindsats
Jens Lauritsen fra Ulykkes Analyse Gruppen har fået 850.000 kroner fra Trygfonden til at skaffe ny viden om akutindsatser.

Siden er sidst opdateret: 26-01-2016 af Odense Universitetshospital.