Gå til indhold
FORSIDEN | LÆS OP | REN TEKST | PRINT | SITEMAP |
header ouh 1ouh header 2

Kursus om brugerdreven innovation

For at udbrede erfaringerne med de anvendte værktøjer i projektet, afholdtes i dec. 2011 et kursus i brugerdreven innovation i sundhedssektoren.

Billede kursus

Formålet var, med udgangspunkt i resultater og erfaringer fra projektet, at perspektivere det videre arbejde med brugerdreven innovation i sundhedssektoren.

Når man står med udfordringer inden for sundhedssektoren, er en afgørende kilde til ny indsigt, netop de mennesker, der er påvirket af problemet. Patienter og hospitalsansatte har nøglen til at løse vanskelige problemer, når de disse bliver mødt med en empatisk tankegang og en designers værktøjskasse.

Deltagerne, fra patientforeningerne, kommune og OUH, fik til opgave, med udgangspunkt i patienttilfredsheds-undersøgelsen LUP’en, at tage del i håndteringen af nuværende udfordringer på Odense Universitetshospital.

De 3 kursusdage gav deltagerne praktisk anvendelse af nye og tilgængelige design værktøjer, som de kan anvende til nuværende og fremtidige udfordringer inden for egen afdeling.

Et erfarent team af facilitatorer præsenterede centrale værktøjer og teknikker, til udvikling af indledende løsninger.

Holdvis gennemførtes en mini-proces for at forstå de beskrevne problemstillinger fra flere synsvinkler. Udstyret med empatisk tanke-gang, gik deltagerne ud i området og tog kontakt til patienter, deres familier og hospitalets personale for at forstå de erkendte og ikke-erkendte behov.

De historier og indsigter der indsamledes fra disse mennesker blev syntetiseret til brændstof til skabelsen af nye koncepter, til opfyldelse af patienters og personalets behov. De første koncepter blev blive bragt til live gennem hurtige og enkle prototyping teknikker.

 


Siden er sidst opdateret: 01-02-2012 af Odense Universitetshospital.