Gå til indhold
FORSIDEN | LÆS OP | REN TEKST | PRINT | SITEMAP |

Topfrise til forsiden på www.ouh.dk

Røgfrit område

 

Rygepavillon for patienter og pårørende OUH

 

Røgfrie sygehuse
Fra juni 2011 har alle sygehuse på Fyn været røgfrie både indendørs og udendørs.

 

 

 I Odense og Svendborg er der opsat rygepavilloner, hvor patienter og pårørende kan ryge.

I Nyborg, Ringe og på Ærø - må der slet ikke ryges på sygehusenes område.

 


Hjælp til rygeafvænning
Når man er syg og hvis man skal opereres, er rygning er særlig dårlig idé. Rygning gør nemlig risikoen for at forlænge sygdomforløbet større - og giver større risiko for komplikationer.

  • Kioskerne på sygehusene sælger forskellige slags nikotinerstatninger.
     
  • Hvis du overvejer et rygestop, kan du få råd og hjælp på nettet.
     

 
Rygning - KUN i pavillonerne!
Rygning er forbudt inden og udendørs på OUH. Rygerne - både patienter, pårørende og personale - skal i stedet benytte ryge-pavillonerne i Odense og i Svendborg.

Præcis de samme regler gælder for øvrige gæster - f.eks. leverandører, håndværkere, gæster af enhver art. Skam også regionspolitikere!

- Vi har hidtil haft en situation, hvor mange rygere – både medarbejdere og patienter og pårørende – har røget foran indgange, på altaner og på vores stier og veje, sagde administrerende sygehusdirektør Jane Kraglund i 2014.

- Det generer mange, og vi får mange klager over rygningen.

- Desuden sender rygning ved indgangene et forkert signal, når vi er et hospital, der både ønsker at forebygge sygdomme og at fremme en sund livsstil. Derfor har vi besluttet, at al rygning nu skal foregå i pavillonerne, siger .


Kritisk syge er eneste undtagelse
Baggrunden for rygereglerne på OUH er Lov om røgfri miljøer, men også Region Syddanmarks rygepolitik. Den fastslår, at rygning er forbudt indendørs men tilladt udendørs, og at regionens institutioner kan etablere særlige rygepavilloner, sådan som OUH har gjort.

Den regionale rygepolitik angiver én enkelt undtagelse fra det generelle, indendørs rygeforbud. Der skal nemlig i særlige situationer udvises ”den nødvendige konduite” over for patienter og pårørende, så eksempelvis døende patienter og deres pårørende får lov til at ryge.

Med det ene forbehold er der nul røg overalt i Odense og Svendborg – undtagen i rygepavillonerne.

 

 


Siden er sidst opdateret: 25-08-2015 af Odense Universitetshospital.