Gå til indhold
FORSIDEN | LÆS OP | REN TEKST | PRINT | SITEMAP |
header ouh 1ouh header 2

Telemedicin og evaluering

Forskning og metodeudvikling

MTV-gruppen deltager aktivt i evalueringen af nationale og internationale anvendelser af telemedicinske løsninger. OUH sigter mod at anvende evidensbaserede teknologier, og ønsker derfor at have et overblik over konsekvenserne af at anvende telemedicin.

MTV-gruppen har således været hovedbidragydere i udviklingen af MAST (Model for Assessment of Telemedicine), som anvendes internationalt i evalueringen af telemedicinske løsninger. Danske Regioners Telemedicinstrategi 2011 anbefaler anvendelsen af MAST som standardiseret evalueringsramme inden for telemedicin.

Se mere om MAST evaluering på CIMT: https://cimt.dk/mast-model-for-assessment-of-telemedicine/

Tjekliste til evaluering af telemedicinske løsninger

Udover MAST har MTV-gruppen og Center for Innovativ Medicinsk Teknologi (CIMT) udarbejdet en tjekliste til evaluering af telemedicinske løsninger.

Tjeklisten skal give overblik over den nødvendige information om telemedicinske løsningers effekt inden de tages i brug og bl.a. sikre, at teknologierne er effektive, sikre for borgere og patienter, og at omkostningerne står i forhold til de forventede gevinster.

 

MTV bog

I samarbejde med forskere fra OUH og Aalborg Universitet har MTV-gruppen skrevet en e-bog om, hvordan man evaluerer telemedicin og velfærdsteknologi med MAST. Bogen hedder "Evaluering af telemedicin og velfærdsteknologi i patient@home. En vejledning til MAST" og kan downloades via Syddansk Universitetsforlags hjemmeside

 

Der henvises desuden til følgende phD-projekt, som vil udarbejde en model til tidlig forecast af forventet afkast af nye innovative medicinske teknologier på danske hospitaler.


 


Siden er sidst opdateret: 14-05-2018 af Odense Universitetshospital.