Gå til indhold
FORSIDEN | LÆS OP | REN TEKST | PRINT | SITEMAP |

Topfrise til forsiden på www.ouh.dk


ForsidepilOm OUHpilPersonaleinformationpilForsidenyhederpilNyhedsarkiv 2009pilBloddonorer underskriver med fingeraftryk

Bloddonorer underskriver med fingeraftryk

Blodtapning

OUH’s blodbank er det første sted i Danmark, der indfører elektronisk spørgeskema for donorer, der skal give blod. Når donor igen giver blod, er den eneste identifikation hans eller hendes fingeraftryk.

Den 1. december tog blodbanken på OUH et nyt system i brug, der gør det mere enkelt at være bloddonor. Når en donor første gang skal give blod, går han eller hun direkte til en infostander og udfylder et elektronisk spørgeskema. Spørgeskemaet gennemgås med en sygeplejerske, og donorens fingeraftryk registreres. Ventenummer er historie, og når donor næste gang møder til tapning, identificerer han eller hun sig udelukkende med et fingeraftryk.

– Der er mange positive ting ved det elektroniske spørgeskema og fingeraftrykket, siger ledende overlæge på Klinisk Immu­nologisk Afdeling Jørgen Georgsen. – Vi arbejder løbende på at leve op til donorernes forventninger og be­hov, og spørgeskemaet og fingeraftrykket gør det lettere for donor at give blod.

– Men arbejdsgangen for personale forenkles også. Ud over, at donor udfylder det elektroniske skema i fred og ro, får personalet bedre overblik, fordi systemet fremhæver de spørgsmål, som kræver nærmere undersøgelse. Det kan fx være om den medicin, donor tager, eller de rejser, han eller hun har været på, forklarer Jørgen Georgsen.

Klinisk Immunologisk Afdeling er Fyns eneste specialafdeling i klinisk immunologi. Klinisk Immunologisk Afdeling har til formål at udføre blodbankvirksomhed og klinisk immunologiske analyser for hospitaler og praksis på Fyn.


Siden er sidst opdateret: 03-12-2009 af Odense Universitetshospital.