Gå til indhold
FORSIDEN | LÆS OP | REN TEKST | PRINT | SITEMAP |
header ouh 1ouh header 2

Arkiv


Link Byggeklar til første del af Nyt OUH
Et bredt flertal i det syddanske regionsråd har i dag godkendt det samlede projektgrundlag for vidensakse og behandlings- og sengeafsnit på Nyt OUH, der udgør cirka 60 procent af det nye sygehus.
Link Byggeklar til første del af Nyt OUH
Et bredt flertal i det syddanske regionsråd har i dag godkendt det samlede projektgrundlag for vidensakse og behandlings- og sengeafsnit på Nyt OUH, der udgør cirka 60 procent af det nye sygehus.
Link Italiensk totalentreprenør skal bygge Nyt OUH
Det nye universitetshospital i Odense er kommet et stort skridt videre. Et bredt flertal i det syddanske regionsråd besluttede i går, at den italienske totalentreprenør JV CMB / Itinera skal færdigprojektere og bygge vidensakse og behandlings- og sengeafsnit på Nyt OUH. Beslutningen blev meldt ud på et pressemøde i Odense i dag.
Link Nu skal der virkelig satses på leveren
Nyt OUH-eliteforskningscenter: Fedtlever, alkoholbetingede leversygdomme og skrumpelever kan være livstruende, og sygdommene opdages typisk først, når det er for sent. Nu går et nyt eliteforskningscenter ind i kampen for hurtigere diagnosticering og bedre behandling.
Link Prinsesse Marie er med til at fejre, når ni afdelinger går sammen om børnekirurgisk center på OUH
Den 3. april åbner HCA Børnekirurgisk Center på OUH, der er et formelt samarbejde mellem ni afdelinger på OUH. H.K.H. Prinsesse Marie deltager i den officielle indvielse og den efterfølgende fejring med Odenses H.C. Andersen Paraden.
Link Læger skal øve sig virtuelt inden operationer på patienter
OUH indvier et nyt teknisk træningscenter den 23. august, som skal gøre det muligt for sundhedspersonalet at øve sig virtuelt på særlige computere inden de udfører procedurerne på patienter. Det er et stort fremskridt for patientsikkerheden og giver bedre indlæring for lægerne. Efter snoreklippet vil Stephanie Lose og Poul Erik Svendsen blive instrueret i at foretage hver deres kikkertundersøgelse.
Link OUH fremskynder ny intern beredskabsorganisation efter strømsvigt
Den 3. april 2016 blev cirka halvdelen af Odense Universitetshospital ramt af en yderst sjælden fejl på et kritisk sted i forsyningsnettet, hvilket medførte strømafbrydelser på dele af hospitalet. På baggrund af de mange erfaringer fra dagen har OUHs direktion indført en ny beredskabsorganisation for interne hændelser, så sygehuset bedre kan koordinere på tværs, hvis noget lignende sker igen. Det kan ikke udelukkes, at strømafbrydelsen kan have haft kliniske konsekvenser for fem patientforløb, der nu er overgivet til vurdering hos Patienterstatningen.
Link Danmarks første professor i smitsom leverbetændelse
Klinisk Institut, Syddansk Universitet og Odense Universitetshospital har ansat overlæge ph.d. Peer Brehm Christensen som klinisk professor med særlige opgaver i infektionssygdomme – primært smitsom leverbetændelse.
Link OUH-forskere giver mænd sexlivet tilbage med stamceller
Mænd, der lider af impotens, kan nu se frem til en effektiv behandling, som hverken kræver den såkaldte ’penis-pumpe’ eller har den medicinske behandlings bivirkninger. SDU Professor og OUH overlæge Søren P. Sheikh, Odense Universitetshospital, kan i dag med sit forskerteam præsentere resultaterne af sin stamcelleforskning.
Link OUH-forsker giver mænd sexlivet tilbage med stamceller
Mænd, der lider af impotens, kan nu se frem til en effektiv behandling, som hverken kræver den såkaldte ’penis-pumpe’ eller har den medicinske behandlings bivirkninger. SDU Professor og OUH overlæge Søren P. Sheikh, Odense Universitetshospital, kan i dag med sit forskerteam præsentere resultaterne af sin stamcelleforskning.
Link Nyt partnerskab skal sikre inddragelse af patienter
Kræftens Bekæmpelse, Danske Regioner, kræftlægerne og hospitaler i alle regioner etablerer nu et partnerskab, hvor patienterne i en række projekter systematisk skal spørges om deres helbred, og hvor svarene skal bruges til at skabe gode patientforløb.
Link Ny ledende overlæge på OUH
Overlæge Jens Højbjerg Wanscher bliver l1. februar 2016 ledende overlæge på Øre, - næse- og halskirurgisk afdeling F
Link Avanceret hjerte-CT-scanner indviet på OUH Svendborg Sygehus
Svendborg kunne i dag indvie en af Europas mest avancerede CT-scannere. A.P. Møller Fonden bevilligede i 2014 12,2 millioner kroner til indkøb af scanneren, og den forventes at være i fuld drift i 2016.
Link Tarmbakterier skal bekæmpe dødelig leversygdom
En forskergruppe anført af Odense Universitetshospital har netop modtaget 47 millioner kroner fra EU til at bekæmpe skrumpelever, hvor overlevelsesmulighederne er lavere end for flere kræftformer.
Link Frivillighedspris til Langelands Hjertestarterforening
Region Syddanmarks første Frivillighedspris gik til den præhospitale indsats på Langeland, mens Afdeling T i Odense blev belønnet med Den Gode Idé for nyskabende erfaringskonsulent.
Link Presseinformation: Henvisning til OUH for mulige bivirkninger fra HPV-vaccine
I forbindelse med udredningen af HPV-vaccinerede for mulige bivirkninger, har der vist sig en række spørgsmål. I det følgende er det derfor muligt at læse om status på HPV-udredningen på OUH.
Link Tre patienter smittet med multiresistent bakterie på Odense Universitetshospital
En multiresistent Klebsiella-bakterie er konstateret hos tre patienter på hjerte-lungekirurgiskafdeling på Odense Universitetshospital. To patienter er udskrevet, mens den tredje er isoleret på afdelingen.
Link Konference skal gøre det mindre smertefuldt at være musiker
Nedslidte skuldre, tennisalbuer og tinnitus. Det kan tage hårdt på kroppen, når musikken spiller. En stor international konference i Odense sætter fokus på musikeres fysiske og psykiske sundhed – og det er der brug for, siger både forskere og musikere.
Link HC And hjælper, når mor eller far får kræft
Hvordan taler man med sine børn om, at mor eller far har fået kræft? Det skal den lille interaktive and, HC And, nu hjælpe med.
Link Pressemeddelelse: OUH afblæser skoldkopper-karantæne
Efter en måneds karantæne har der stadig kun været ét enkelt tilfælde af skoldkopper på neonatal-afsnittet på OUH. Derfor er afsnittet i dag blevet erklæret skoldkoppefri og karantænen er blevet ophævet. Det er en kæmpe lettelse, siger overlæge Sven Mortensen.
Link Pressemeddelelse: OUH sætter gang i langsigtet spareplan
Hellere velovervejede rationaliseringer end senere brat opbremsning. Også OUH oplever det økonomiske pres på de danske sygehuse, og direktionen har nu sat gang i en langsigtet plan, hvor man sammen med medarbejderne vil finde veje til at sikre smartere, billigere og bedre patientforløb.
Link OUH: Brug for bedre patient-inddragelse
Vi har brug for at lytte mere til patienterne og give dem bedre information om deres behandlingsforløb. Det siger OUHs administrerende direktør Niels Nørgaard Pedersen på baggrund af en ny undersøgelse. Hospitalet er allerede i gang med at udvikle nye metoder til at inddrage patienterne bedre.Siden er sidst opdateret: 10-03-2015 af Odense Universitetshospital.