Gå til indhold
FORSIDEN | LÆS OP | REN TEKST | PRINT | SITEMAP |
header ouh 1ouh header 2

Center for Klinisk Epidemiologi

 

Velkommen til Center for Klinisk Epidemiologi

 

For english, please visit: http://en.ouh.dk/research/clinical-epidemiology/

 
 
Klik på en af knapperne, for at få mere at vide om hvem vi er og hvad vi laver.               
                                                                                                        
       
 

 

 

 

 

 

 

NYHEDER

 


Der vil igen være medarbejdere på gangene

I takt med at regeringen begynder at åbne mere og mere op, for den offentlige sektor, har vi også mulighed for at åbne mere op. Der vil derfor nu være medarbejdere fysisk til stede i afdelingen.

 

Da vi ønsker at overholde retningslinjerne for genåbning, vil det være begrænset hvilke- og hvor mange medarbejdere, som kan være i afdelingen. For at mindske smitterisikoen vil medarbejdere skifte mellem fysisk tilstedeværelser og hjemmearbejde. 

 


Tillykke til Kim O. Gradel som har fået en artikel publiceret i BMC Cancer

Klinisk epidemiolog Kim O. Gradel, har netop fået publiceret artikelen, "Longitudinal trajectory patterns of plasma albumin and C-reactive protein levels around diagnosis, relapse, bacteraemia, and death of acute myeloid leukaemia patients" i BMC Cancer.

 

Foruden Kim, er datamanager Olav S. Garvik og adjungeret professor Pedro Póvoa, medforfattere på artiklen. Stort tillykke til dem også.

 

Find flere af vores publikationer på forskningsenhedens hjemmeside ved SDU.
 Vi arbejder hjemme, men kan kontaktes som vanligt

Medarbejdere arbejder hjemme på grund af Corona-situationen. Heldigvis kan vores aktiviteter opretholdes idet vi har adgang til datasæt på forskermaskiner ved Sundhedsdatastyrelsen og Danmarks Statistik. Vi kan kontaktes som vanligt på mail og telefon.

 Besøg af adjungeret professor fra Boston Juni 2020

Vores adjungerede professor fra Boston,  Sonia Friedman, er hos os i Center for Klinisk Epidemiologi fra den 9.-14. juni, såfremt Corona situationen tillader det.

 Tillykke til CKE's egen Olav S. Garvik som netop er blevet publiceret

Title: “C-reactive protein and albumin kinetics before community-acquired bloodstream infections – a Danish population-based cohort study"Hydroxyethyl Starch for Fluid Replacement Therapy in High-Risk Surgical Patients"
Journal: Epidemiology and Infection 148, e38, 1–6. https://doi.org/10.1017/S0950268820000291
Authors: O. S. Garvik, P. Póvoa, B. Magnussen, P. J. Vinholt, C. Pedersen, T. G. Jensen, H. J. Kolmos, A. T. Lassen, K. O. Gradel 

 Ken Lund bliver OUH's repræsentant i "Et Sundere Syddanmark 2020"

Vil et 12 ugers træningsforløb forbedre helbred og livskvaliteten for patienter med kroniske inflammatoriske tarmsygdomme?

Det vil fysioterapeut og forsker Ken Lund fra Center for Klinisk Epidemiologi på Odense Universitetshospital teste. Og det vil i givet fald være et af de første og største kliniske forsøg, der involverer trænings betydning for voksne patienter med kronisk tarmsygdom med moderat sygdomsaktivitet. Nærmere bestemt patienter med Morbus Chrohn eller blødende tyktarmsbetændelse.

Han bliver OUH’s repræsentant i dette års udgave af forskningskonkurrencen ”Et Sundere Syddanmark”, som har fokus på at øge borgerinvolvering i forskningsprojekter. Han kommer til at dyste mod forskningsprojekter fra regionens fire øvrige sygehuse, og regionens borgere får mulighed for at stemme på det forskningsprojekt, som de mener, skal have økonomisk støtte.

Derudover er OUH også repræsenteret via Hjertemedicinsk Afdeling, som deltager i Sygehus Sønderjyllands finalistprojekt. Dette projekt har fokus på at få belyst, om der er større hyppighed for psykiske sygdomme for patienter, der har overlevet hjertestop. Se TV2 Fyns udsendelse om de fem finalister her

I stil med sidste år er der 1 million kroner til vinderen, 600.000 kroner til andenpladsen og 400.000 kroner til tredjepladsen.

Vinderen af Et Sundere Syddanmark findes den 11. maj 2020.

Et Sundere Syddanmark er et samarbejde mellem Region Syddanmark, Syddansk Universitet, TV2Fyn, TV Syd og de fem sygehuse i regionen.

 Ny adjungeret professor

 

Dr. Fernando Godinho Zampieri, HCor-Hospital do Coração, São Paulo, Brasilien er udnævnt til adjungeret professor ved Center for Klinisk Epidemiologi i perioden 2019-2024.
 

 


Forlængelse af Sonia Friedman

Sonia Friedman er netop blevet gen-udnævnt af fakultetet som adjungeret professor i klinisk epidemiologi ved afdelingen for en ny 5-årig periode (1. november 2019-31. oktober 2024).

 Link Årsrapport

Siden er sidst opdateret: 29-05-2020 af Odense Universitetshospital.