Gå til indhold
FORSIDEN | PRINT | SITEMAP |
header ouh 1ouh header 2

Uheld med mulig eksposition for hepatitis eller hiv

Her kan du finde oplysning om procedurer i forbindelse med mulig udsættelse for HIV og hepatitisvirus.

Nedenstående OUH-vejledning gælder for ansatte på OUH samt ansatte på Psykiatrisk Afdeling i Odense og efter særlig aftale også for ansatte ved Odense Kommune og Odense Renovationsselskab.

For andre (f.eks. politi, ansatte i andre kommuner, osv.) følges retningslinierne, såfremt der er tale om mulig eksposition for HIV, og der findes indikation for medicinsk profylakse.

Findes ”kun” indikation for hepatitis B profylakse kan til de, der ikke er omfattet af OUH-vejledningen, efter skøn få foretaget den første blodprøvekontrol og første hepatitis B-vaccination. Derefter foregår kontrollen via egen læge eller hjemstedssygehus.

Personer, der er eksponeret seksuelt for HIV, tilbydes profylakse efter samme retningslinier som hospitalsansatte, hvis smitterisikoen skønnes at være i samme størrelsesorden som efter stikuheld (f.eks. ubeskyttet samleje med kendt HIV-positiv partner eller analsex med partner med ukendt HIV-status tilhørende en højrisikogruppe for HIV).

Se stikskadeinstruks for ansatte på OUH herSiden er sidst opdateret: 13-06-2018 af Odense Universitetshospital.Tilgængelighedserklæring