Dette er tekstversionen af Om diabetes og coronavirus
Klik her for at komme til den grafiske version af Om diabetes og coronavirus

Forside - Læs op - Sitemap


Om diabetes og coronavirus


diabetes og coronavirus
 

Mennesker med kroniske sygdomme som diabetes er generelt i højere risiko for komplikationer i forbindelse med virusinfektioner som influenza, og det samme lader til at gælde for coronavirusen COVID-19

De anbefalede forholdsregler er de samme som for influenza, så som at vaske hænder ofte, hoste og nyse i ærmet. 

Hvis man bliver syg
Hvis man bliver syg (især hvis man får feber) skal man, som ved almindelig inflluenza, sørge for at få væske nok, og være forberedt på et højere insulinbehov.

 
Hvornår skal man opsøge læge?
Hvis du har problemer med vejrtrækningen, forværring af symptomer eller er syg over flere dage, skal du ringe til egen læge. Det er vigtigt, at du ringer først og ikke møder op i venteværelset, da du kan smitte andre.
 
Telefonrådgivning
Planlagte diabetesbehandlinger omlægges til telefon- eller videokonsultationer. Videokonsultationer kan bookes via Mit Sygehus app'en.
 
Der er pres på telefonerne på diabetesambulatoriet grundet usikkerhed om hvilke forholdsregler man skal tage, hvis man har diabetes og får coronavirus. Vi gør hvad vi kan for at besvare telefonerne hurtigst muligt, men der kan forekomme ventetid - se om du kan finde svar på siderne vi henviser til nedenfor.


Spørgsmål og svar
Vi henviser til Diabetesforeningens hjemmeside, som giver svar på mange spørgsmål om diabetes og coronavirus, og til de retningslinjer, som de danske myndigheder giver generelt, samt til OUH's overordnede forholdsregler (alle sider opdateres løbende):

Region Syddanmark - Email: kontakt@regionsyddanmark.dk