Dette er tekstversionen af Stem på at give million til forskningsprojekt
Klik her for at komme til den grafiske version af Stem på at give million til forskningsprojekt

Forside - Læs op - Sitemap


Stem på at give million til forskningsprojekt


Et sundere Fyn

Henrik Thybo Christesens forskningsprojekt om Vitamin D-mangel er med i konkurrencen om at vinde en million kroner i eventen Et sundere Fyn. Du kan lige nu stemme på projektet.

SDU og OUH har i samarbejde igangsat eventen Et sundere Fyn, hvor alle kan være med til at bestemme hvilket forskningsprojekt, der skal vinde 1 mio. kroner.

Fra Odense Børnekohorte på H.C. Andersen Børnehospital er projektet omkring Vitamin D-mangel med professor Henrik Thybo Christesen gået videre i konkurrencen, og du kan lige nu stemme på projektet på dette link:

http://www.tv2fyn.dk/artikel/et-sundere-fyn-hvem-skal-have-millionen 
(Klik på den store grønne boks nede på siden og tryk derefter på "Vitamin D".)

Projektet skal afdække betydningen af en række faktorer, herunder niveauet af D-vitamin under graviditet og barndom på 7-årige børns muskelstyrke, motorik og fysiske aktivitetsniveau. Projektet skal identificere optimale strategier for sundhedstiltag, der understøtter børns muskelsundhed som grundlag for en sund og aktiv barndom.

Børnene og deres familier vil blive tilbudt en grundig undersøgelse af børnenes fysiske heldbred, hvor barnets motoriske udvikling, muskelstyrke (håndkraft, kropsstyrke, benstyrke) og objektive fysiske aktivitetsniveau vurderes.

 
Region Syddanmark - Email: kontakt@regionsyddanmark.dk