Dette er tekstversionen af Prinsesse Marie er med til at fejre, når ni afdelinger går sammen om børnekirurgisk center på OUH
Klik her for at komme til den grafiske version af Prinsesse Marie er med til at fejre, når ni afdelinger går sammen om børnekirurgisk center på OUH

Forside - Læs op - Sitemap


Prinsesse Marie er med til at fejre, når ni afdelinger går sammen om børnekirurgisk center på OUH


Prinsesse Marie rundvisning børnehospital

 

Den 3. april åbner HCA Børnekirurgisk Center på OUH, der er et formelt samarbejde mellem ni afdelinger på OUH. H.K.H. Prinsesse Marie deltager i den officielle indvielse og den efterfølgende fejring med Odenses H.C. Andersen Paraden.
 

OUH har i dag en førende position på en række højtspecialiserede funktioner inden for børnekirurgien, og for at fastholde og styrke den position i fremtiden, opretter hospitalet nu et tværfagligt center for børnekirurgi.

I den anledning får hospitalet den 3. april klokken 13.30 besøg af Hendes Kongelige Højhed Prinsesse Marie, der vil stå for den officielle indvielse af HCA Børnekirurgisk Center. Efterfølgende vil Prinsessen deltage i børnehospitalets fejring af H.C. Andersens fødselsdag, som i dagens anledning er flyttet en enkelt dag fra digterens fødselsdag den 2. april. Til fejringen vil H.C. Andersen Paraden med skuespiller Torben Iversen i spidsen underholde Prinsessen og de fremmødte børn. Til sidst vil Prinsessen deltage i H.C. Andersen Børnehospitals årlige forskningskonference, hvor den seneste nye forskning vil blive præsenteret.  

På dagen vil også 1. næstformand i Regionsrådet i Region Syddanmark, Poul-Erik Svendsen (S) deltage sammen med OUH-direktør Judith Mølgaard.

Det nye børnekirurgiske center er et såkaldt murstensløst center, hvor de involverede afdelinger samarbejder omkring de højtspecialiserede behandlinger inden for børnekirurgi.
- Et vigtigt formål med det nye børnekirurgiske center er at sikre den højeste faglighed i de specialiserede behandlinger inden for alle paletter af børnekirurgien. Centeret vil give et løft for forskningen og det tværfaglige samarbejde og i sidste ende skabe endnu bedre vilkår for at hjælpe børnene og deres familier, siger direktør på OUH Judith Mølgaard.

 

Program:

13.30:
Indvielse af HCA Børnekirurgisk Center
H.K.H. Prinsesse Marie indvier centeret.

Taler ved:

13.50:
Fejring af H.C. Andersens fødselsdag og centeråbningen med H.C. Andersen Paraden og de fremmødte børn og deres familier

14.15:
H.C. Andersen Børnehospitals årlige forskningsseminar.

 

Pressetilmelding og kontakt:
Pressetilmelding er nødvendigt af hensyn til planlægningen. Tilmelding til arrangementet senest søndag den 2. april klokken 16.00 til kristian.s@rsyd.dk. Angiv om I ønsker at deltage i både centerindvielse og forskningsseminar.

Pressen skal møde kl. 12.45 til rutegennemgang ved:

H.C. Andersen Børnehospital
Kløvervænget 23C,
indgang 60
5000 Odense

 

Yderligere spørgsmål til Kommunikationskonsulent Kristian Serge Skov-Larsen, 3052 7065

 
Fakta om HCA Børnekirurgisk Center
De ni OUH-afdelinger i Børnekirurgisk Center er:  

Mere information om HCA Børnekirurgisk Center på www.ouh.dk/hcabkc 

 

 

Faglige oplæg ved børnehospitalets forskningsseminar:

Se programmet for indvielsen og Pædiatrisk Forskningsseminar

 
Region Syddanmark - Email: kontakt@regionsyddanmark.dk